h

Weert zet rem op grote regionale projecten

13 mei 2012

Weert zet rem op grote regionale projecten

Investeer in mensen in plaats van asfaltDe regionale samenwerking via de Gebiedsontwikkeling Midden Limburg (GOML) krijgt de gevraagde bijdrage van Weert niet. Een meerderheid van de gemeenteraad wil geen 2,7 miljoen euro voor enkele regionale projecten. Hiermee komt geen geld beschikbaar voor de N280, de ringweg Nederweert, de Maasplassen en de economische uitvoeringsagenda.

“Dit is een duidelijk signaal naar de GOML,” aldus SP-raadslid Bert Peterse: “Weert wil best samenwerken in de regio, maar dan moeten de projecten wel bijdragen aan de regionale ontwikkeling. Dat vraagt om goede doelen en een concrete formulering van de projecten. Als dat het geval is, kan er geld beschikbaar worden gesteld.”

Voor de SP is het belangrijk dat regionale projecten gemeentegrensoverstijgend zijn, een regionale meerwaarde hebben, dat er een goede democratische controle en verantwoording over de projecten plaatsvindt en dat niet alleen in asfalt wordt geïnvesteerd, maar ook in sociale doelen.

Op 30 mei neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de regionale samenwerking.

Opinie: Regionale samenwerking is meer dan investeren in asfalt - 11 april 2012

U bent hier