h

Blog Jeroen Goubet

16 december 2011

Drie minuten

Een opvallende tweet van Burgemeester Heijmans: 'MKB kiest voor A280 tussen Weert en Roermond!'

Lees verder
11 december 2011

Meten met twee maten

Lang werd er weer gepraat over de nieuwe Poort van Limburg in de commissievergadering Ruimtelijke Ordening vorige week woensdag. Zo lang dat het onderwerp van de discussie af en toe zoek was.

Lees verder
8 december 2011

Gebruik bewaakte fietsenstallingen bijna verdubbeld

Sinds 2010 zijn de bewaakte fietsenstallingen in de Weerter binnenstad op initiatief van de SP gratis. De SP kwam met het voorstel om de aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten en om het fietsen te stimuleren. De gemeenteraad was het hiermee eens.

Lees verder
25 november 2011

Wil Weert werkgelegenheid behouden?

Weert strijdt terecht voor behoud van de KMS in Weert. En zonder te vroeg te juichen, dat werpt zijn vruchten af. In Den Haag lijkt de mening de kant op te gaan dat de KMS in Weert open blijft. Een fantastisch voorbeeld dat de lokale politiek wel degelijk in staat is om de landelijke politiek te beinvloeden en werkgelegenheid te behouden. In staat om een vuist te maken.

Lees verder
24 november 2011

VVD grootste, CDA en Weert Lokaal verdwijnen uit gemeenteraad

Zoals ieder jaar vond er voor middelbare scholieren uit Weert onlangs een 'wegwijsdag' in het stadhuis plaats. Een dag lang hielden de jongeren zich bezig met de lokale politiek. Zo was er een lunch met het college van Burgemeester en Wethouders, een debat met gemeenteraadsleden waaronder SP'er Paul Lempens en 's avonds vond er een jeugdraadsvergadering plaats.

Lees verder
21 november 2011

'Thema-avond veiligheid in Weert'

De Weerter SP en VVD hebben de handen ineen geslagen om een thema-avond over veiligheid te organiseren. Afgelopen week werd in het stadhuis gediscussieerd en gedebatteerd over de veiligheid en leefbaarheid in Weert. Tijdens de avond stonden een aantal vragen centraal: Wat kan of moet de gemeente doen om haar inwoners zich veiliger te laten voelen? Wat kan of mag de gemeente niet doen? Wat kan of mag de burger zelf doen om zich veiliger te voelen? Wat kan of mag de inwoner van de gemeente verwachten?

Lees verder
6 november 2011

VVD en Weert Lokaal laten grote kansen Moesdijk liggen

Op een treurige manier werd er deze week in de Weerter gemeenteraad gepraat over de PDV-locatie Moesdijk. Een PDV (perifere Detailhandel Vestiging) is een plek waar grote bedrijven zoals bouwmarkten, keukenaanbieders, tuincentra en wat nog meer zich vestigen. Detailhandel die te groot is voor het centrum van een stad. In 2008 is besloten dat de Moesdijk de PDV locatie van Weert is en blijft.

Lees verder
6 november 2011

'Cameratoezicht mogelijk in Weert'

Na enkele flinke discussies in de commissie- en gemeenteraadsvergaderingen is de kogel dan door de kerk: burgemeester Heijmans kan, in overleg met het openbaar ministerie en de politie, cameratoezicht instellen in de gemeente Weert

Lees verder
30 oktober 2011

Bobo-bezoek

De Gouverneur komt naar Weert. En dat zullen we weten ook. Tijdens zijn Limbo-kennismakingstour doet hij de Limburgse gemeentes aan om "kennis vergaren over wat de Limburgers beweegt. Kennis maken met de mensen, hun zorgen vernemen, hun passies en trots horen. Ik wil de ziel van elke gemeenschap kunnen vatten" aldus Gouverneur Theo Bovens

Lees verder
28 oktober 2011

Plan Beekstraat geen aanslag op de portemonnee van de Weertenaar

Eind vorige maand schreef ik een stukje over 'niet bouwen voor leegstand in de Beekstraat.' In de commissievergadering Ruimtelijke Ordening ging de discussie woensdag verder. De overige partijen zagen in dat ze zich, met het aannemen van het voorstel om zo snel mogelijk wat dan ook te gaan bouwen in de Beekstraat, in de vingers hebben gesneden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier