h

Wil Weert werkgelegenheid behouden?

25 november 2011

Wil Weert werkgelegenheid behouden?

Weert strijdt terecht voor behoud van de KMS in Weert. En zonder te vroeg te juichen, dat werpt zijn vruchten af. In Den Haag lijkt de mening de kant op te gaan dat de KMS in Weert open blijft. Een fantastisch voorbeeld dat de lokale politiek wel degelijk in staat is om de landelijke politiek te beinvloeden en werkgelegenheid te behouden. In staat om een vuist te maken.

De SP vindt dat fantastisch. Dat past ons wel. Voor zo een actieve houding hebben we al vaak gepleit, en er werd altijd gezegd dat het niet kon. Het kan dus wel.

En het kan nog een keer. Want voor behoud van de sociale werkvoorziening wordt in den Haag niet de deur plat gelopen. Toch gaat het hier ook over honderden mensen. Mensen die werken. En als ze straks niet meer werken zitten ze door alle bezuinigingen thuis. Kost dat geen belastinggeld? Wilde deze regering niet iedereen aan het werk krijgen?

De SP staat volledig achter het behoud van de KMS.
Met ons. In Weert.

De SP staat ook volledig achter het behoud van De Risse.
Met ons. In Weert.

Een antwoord van de gemeente op iedere oproep van de SP voor het behoud van werkgelegenheid in Weert met de tekst 'daar gaan wij niet over' accepteren wij niet meer. Wat voor de KMS kan, kan ook voor de Risse. De sociale werkvoorziening verdient dezelfde aandacht als ieder bedrijf dat dreigt te vertrekken uit Weert!

We moeten het voor mekaar krijgen, net als met de KMS. Zouden die andere politieke partijen dat ook durven? Houd jij ze in de gaten?

Jeroen Goubet

U bent hier