h

Wijkdossier Graswinkel

31 augustus 2017

Betrek inwoners bij rioolverbeteringen om wateroverlast te voorkomen

Foto: Nico van den Bent

De SP fractie Weert maakt zich zorgen over de afvoer van extreme hoeveelheden regenwater zoals op woensdagavond 30 augustus. Die avond hebben delen van Weert  ernstige wateroverlast moeten ervaren. De SP wil vooral weten of bij toekomstige rioolverbeteringen de inwoners ook betrokken worden door het afkoppelen van de hemelwaterafvoer en vergroenen van tuinen.

Lees verder
17 december 2016

SP wil dat gifmenger bij Moeselpeel opgedoekt wordt

Foto: Foto Weertdegekste / www.weertdegekste.nl

Deze week paste de gemeente Weert bestuursdwang toe op een ‘metaalrecyclingsbedrijf’ nabij natuurgebied de Moeselpeel. ‘Gifmenger’ is een betere omschrijving. Op het terrein stonden illegaal ongeveer honderd vaten met vloeibaar chemisch afval verstopt. Recentelijk zijn er schadelijke stoffen in de grond  gelekt. Het is niet de eerste keer dat het 'bedrijf' de fout in gaat.

Lees verder
8 november 2016

Raad kiest na wikken en wegen voor aanpassing T-splitsing Maaseikerweg

Foto: Peter Weekers / Buurtschap Moesel-1

Het was een lange bevalling en geen gemakkelijke. Maar uiteindelijk koos een ruime meerderheid van de Weerter gemeenteraad gisterenavond voor het aanpassen van de T-splitsing Maaseikerweg  -Beatrixlaan en niet voor een rotonde op deze plek.

Lees verder
9 december 2015

Raad nog niet klaar met kruising Maaseikerweg – Beatrixlaan

Foto: Peter Weekers / Buurtschap Moesel-1

De raadscommissie Ruimte was gisteren niet tevreden met het voorstel van het college van B&W om de aansluiting Beatrixlaan – Maaseikerweg als een verbeterde versie van de huidige T-splitsing aan te leggen. De Weerter volksvertegenwoordiging wil kunnen kiezen uit twee voorstellen; een rotonde of de nu voorgestelde T-splitsing.

Lees verder
21 oktober 2015

Overweldigende opkomst bewonersavond Weert-Zuid

Mensen vragen wat ze vinden van hun wijk, wat er moet veranderen of wat juist niet, en daarop toekomstplannen baseren. Klinkt als een actie opzetten op de SP-manier, maar de gemeente probeerde het vanavond ook. Met overweldigend succes.

Lees verder
17 september 2015

Veel animo voor buurtpreventie Weert-zuid

Gisteren was ik bij een bijeenkomst georganiseerd door buurtbewoners, politie en gemeente in wijkgebouw Keenterhart. Deze drie willen in samenwerking het reeds bestaande ‘buurtpreventieteam’ in de zuidelijke Weerter wijken Graswinkel, Moesel, Keent en Rond de Kazerne uit gaan breiden en ook nieuwe intiatieven opstarten.

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl
Lees verder
10 februari 2015

Raad nog niet tevreden over uitleg kruising Beatrixlaan - Maaseikerweg

Foto: Peter Weekers / Buurtschap Moesel-1

Tijdens de commissievergadering Ruimte vanavond kregen raadsleden antwoorden op vragen die ze eerder stelden over de nieuwe plannen voor de mislukte kruising Maaseikerweg – Beatrixlaan. Voor de SP waren de antwoorden niet duidelijk genoeg wat de aanleiding was om er een agendapunt van te maken.

Lees verder
15 januari 2015

Kritiek op plannen gemeente kruising Beatrixlaan - Maaseikerweg

Foto: Peter Weekers / Buurtschap Moesel-1

De Weerter gemeenteraad is net als buurtbewoners kritisch op de plannen die de gemeente heeft voor het aanpassen van de kruising Maaseikerweg – Beatrixlaan. Het kruispunt werd vorig jaar opgeknapt maar daarbij werden fouten gemaakt. De gemeente stelt voor om terug te gaan naar de oude situatie maar de buurt is het daarmee niet eens.

Lees verder
4 december 2012

College: geen toestemming voor chemicalienverwerking in Moeselpeel

Het college van B&W van Weert zal geen toestemming verlenen voor de uitbreiding van een metaalrecyclingsbedrijf bij de Moeselpeel met onder andere chemicalienverwerking. Dat antwoordde wethouder Coolen op vragen van de SP tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ordening vorige week donderdag.

Lees verder
18 oktober 2011

Iedereen tevreden over alternatief voor uitbreiding sportpark Graswinkel (update)

Pupillentraining op het sportpark van MMCHet lijkt erop dat er een voor iedereen acceptabele oplossing is gevonden voor het ruimteprobleem dat voetbalclub MMC op haar sportpark in de wijk Graswinkel heeft. De gemeente stelt voor om, met instemming van MMC, één voetbalveld te vervangen door een kunstgrasveld. Voetbalclub, bewoners, gemeente en SP zijn tevreden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier