h

SP wil dat gifmenger bij Moeselpeel opgedoekt wordt

17 december 2016

SP wil dat gifmenger bij Moeselpeel opgedoekt wordt

Foto: Foto Weertdegekste / www.weertdegekste.nl

Deze week paste de gemeente Weert bestuursdwang toe op een ‘metaalrecyclingsbedrijf’ nabij natuurgebied de Moeselpeel. ‘Gifmenger’ is een betere omschrijving. Op het terrein stonden illegaal ongeveer honderd vaten met vloeibaar chemisch afval verstopt. Recentelijk zijn er schadelijke stoffen in de grond  gelekt. Het is niet de eerste keer dat het 'bedrijf' de fout in gaat.

Vier jaar geleden stelde de SP al eens vragen over het bedrijf naar aanleiding van klachten door omwonenden. Er werd toen illegaal isolatiemateriaal van stroomkabels afgebrand wat tot stankoverlast en gezondheidsklachten voor omwonenden leidde. Ook toen al vormde het bedrijf een groot risico voor de kwetsbare natuur in de nabijgelegen Moeselpeel. Het is er in de tussenliggende jaren dus niet beter op geworden.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet. ‘Deze gifmenger lapt al jarenlang alle regels aan zijn laars. Ik ben er een jaar of twee geleden nog eens gaan kijken en het hele terrein is één grote puinhoop. Bange vermoedens dat er nog steeds dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen worden bevestigd nu de gemeente bestuursdwang heeft opgelegd. Dit zogenaamde bedrijf gaat het nooit leren. Wij willen dat het nu voor eens en altijd afgelopen is.’

Complimenten van de SP voor de gemeente dat de illegale activiteiten nu voorlopig gestopt zijn. Maar de socialisten willen dat het bedrijf helemaal opgedoekt wordt en zullen aanstaande woensdag tijdens de raadsvergadering aan het College van B&W vragen of en hoe dat kan gebeuren.

U bent hier