h

Groen

1 oktober 2018

Raadslid Karin Duijsters trapt World Cleanup Day af

Foto: Ibrahim Doslu

Zaterdag 15 september stond in het teken van World Cleanup Day. Ook in Weert werden er opruimacties georganiseerd door Moonen Packaging, in samenwerking met Renewi, PSW en de Gemeente Weert. 

Lees verder
4 mei 2018

Wethouders Sterk en Gabriëls onthullen Mannetje Poep

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Een ludiek kunstwerk met een boodschap. Hondenbezitters ruim de drollen op! Weerter striptekenaar Rim Beckers kwam op het idee om hier met een kunstwerk aandacht voor te vragen.

Lees verder
9 februari 2018

Weert: de natuur de stad in!

In 2014 heeft Weert het predikaat “groenste stad van de wereld” gekregen maar hierin is toch nog veel te bereiken. De SP wilt niet alleen de rand van Weert groen hebben maar wilt het groen de stad in halen.  Wij willen het aanzien van Weert in de komende jaren sterk veranderen door het vergroenen prioriteit te geven.

Lees verder
7 februari 2018

Statiegeldalliantie groeit als kool

Foto: karin

Eind vorig jaar was Weert de eerste gemeente in Limburg die zich aansloot bij de zogenaamde statiegeldalliantie. Deze alliantie pleit er in Nederland en België voor om ook statiegeld te heffen op blikjes en kleine flesjes en zo rommel op straat te verminderen. Het initiatief groeit als kool en krijgt steeds meer belangrijke steun.

Lees verder
24 januari 2018

Jeroen Goubet in eerste verkiezingsdebat over de natuur

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Afgelopen zondag vond in het Natuur en Milieucentrum (NMC) het eerste verkiezingsdebat plaats. Over natuur en duurzaamheid. Namens de SP voerde lijsttrekker Jeroen Goubet het woord tegen vertegenwoordigers van bijna alle partijen die in Weert meedoen aan de verkiezingen.

Lees verder
23 januari 2018

Natuurmonumenten: geen verkeerde gang van zaken rond bomenkap in De Krang

Naar aanleiding van het bericht over houtkap in natuurgebied De Krang heeft de SP contact gehad met onder andere buurtbewoners, particulieren die met toestemming van Natuurmonumenten bomen kappen in het gebied en met de Vereniging Natuurmonumenten zelf. Dat heeft voor opheldering gezorgd.

Lees verder
20 januari 2018

Eerste kastanjes krijgen warmtebehandeling

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Vier kastanjebomen in Weert krijgen bij wijze van proef een warmtebehandeling tegen de kastanje bloedingsziekte. Later volgen er wellicht meer. De SP drong precies een jaar geleden al aan op deze proef en is blij.

Lees verder
12 januari 2018

Rijkswaterstaat: Geen aanpassingen kanaaloever

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Er komen geen extra Fauna Uitreed Plaatsen (FUP’s) in de damwanden die de oever van de Zuid-Willemsvaart vormen. Dat staat in een antwoord van Rijkswaterstaat op vragen die de SP vorig jaar stelde.

Lees verder

Pagina's

U bent hier