h

Klimaatalarm Weert

15 maart 2021

Klimaatalarm Weert

Foto: Nico van den Bent

Zondag 14 maart 2021 organiseerden de klimaatcoalitie, waaronder de SP, het klimaatalarm. Verschillende organisaties riepen op tot aanpak van het klimaatprobleem. Ieder met zijn of haar eigen verhaal waarin het verhaal van de SP verder gaat dan plassen onder de douche.

Zo’n 100 mensen waren afgelopen zondag fysiek aanwezig op het grasveld bij de stadsbrug, nog eens 75 mensen keken online mee. Het klimaatalarm vond door heel Nederland plaats en werd georganiseerd door verschillende organisaties zoals politieke partijen. Ieder met hun eigen verhaal. De SP staat voor klimaatrechtvaardigheid. De rijkste één procent van de wereldbevolking stoot dubbel zoveel Co2 uit als de armste helft.. In plaats van de rekening bij het MKB en de huishoudens te leggen hoort deze te liggen bij de grote vervuilers en de veroorzakers van het probleem.

Nico van den Bent namens de Weerter SP: ‘Eet minder vlees, ga vaker met de fiets of koop  lokale producten zijn oplossingen die andere politieke partijen aandragen om het klimaatprobleem op te lossen. Gelukkig ziet, en doet de SP dat anders. Als we het klimaatprobleem willen aanpakken, dan moeten we het kapitalisme aanpakken. Dit economisch systeem houdt de uitbuiting van mens en planeet in stand om zoveel mogelijk winst te maken. Mensen die hun plasje onder de douche doen en denken zo een bijdrage te leveren aan de oplossing hebben het mis. Zolang je onder je douche plast binnen het huidig systeem levert het niks op, behalve een lege blaas.”

De Weerter klimaatcoalitie wordt gesteund door FNV, Limburg voor 14, IVN Weert e.o., Ecoteam Philips van Horne, Stichting Groen Weert, Vogelwerkgroep Nederweert, Weert Energie, Newecoop, Nederweert Anders, PvdA, Partij voor de Dieren, GroenLinks en de SP.
Weert Lokaal steunt enkel het online gedeelte.

U bent hier