h

De SPartij

10 april 2018

Bij het overlijden van Jos Smeets

Foto: onbekend / SP Weert

Het bestuur en de fractie van de SP Weert hebben bedroefd kennis genomen van het overlijden van Jos Smeets. Jos was zo’n tien jaar geleden enige jaren bestuurslid en organisatiesecretaris van de SP Weert. Ook stond hij enkele malen op de kandidatenlijst van de SP.

Lees verder
30 maart 2018

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Gisterenavond werd de nieuwe Weerter gemeenteraad geïnstalleerd. Namens de SP nemen de huidige raadsleden Jeroen Goubet en Karin Duijsters opnieuw zitting. Ze werden beiden met voorkeursstemmen gekozen.

Lees verder
28 maart 2018

Terugblik op 6,5 jaar raadslidmaatschap

Op 5 april 2008 stapte ik voor het eerst uit de trein op het station van Weert. Bij de trap stond Alex te wachten en we liepen door de stad naar zijn appartementje op Boshoven. In het centrum stond de SP, met Paul Lempens en Rudy Nordhausen. In Weert speelde de aanbesteding van de thuiszorg. Lonen stonden onder druk hierdoor en de SP was een solidariteitsactie begonnen samen met de medewerkers.

Lees verder
24 maart 2018

Hoe koos Weert?

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Afgelopen woensdag vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dezelfde avond werd al bekend dat Weert Lokaal en DUS Weert de grote winnaars waren en de landelijke partijen de grote verliezers. Maar hoe koos Weert op wijk- en dorpsniveau? Welke partij werd waar de grootste? En hoe dezen de individuele kandidaten het in hun woonplaats? Zoals altijd maakte de SP een analyse.

Lees verder
21 maart 2018

SP steekt nachtploegen hart onder de riem

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Morgen mogen we gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Veel mensen doen dat even vlak vóór ze naar het werk gaan of als ze weer naar huis gaan. Maar om ook de helden in de nachtdiensten morgenvroeg vóór het slapen gaan of daarna op te roepen om te gaan stemmen bracht de SP ze vannacht een bezoekje. En om ze een hart onder de riem te steken natuurlijk.

Lees verder
25 februari 2018

Eerst de ongezouten mening, dan tafeltennissen

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Koud was het vandaag tijdens de koopzondag. De politieke partijen in Weert die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen startten hun campagne. Sommigen zelfs met een campagnehuis. De SP niet. De SP voert altijd campagne, gisteren nog...

Lees verder
9 februari 2018

Nog 40 dagen!

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Met nog maar 40 dagen te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart organiseerde de SP gisterenavond een campagnebijeenkomst in buurthuis Fatima. Veel leden die tijdens de campagne mee gaan helpen waren dan ook weer van de partij om te praten over hoe we mensen gaan overtuigen om op de SP te stemmen.

Lees verder
5 februari 2018

De SP doet mee!

Foto: Bert Peterse / SP Weert

Vandaag leverden SP raadsleden Jeroen Goubet en Bert Peterse de kandidatenlijst van de socialisten officieel in bij het stembureau van de gemeente. Alle formele stappen om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn daarmee gezet.

Lees verder
3 februari 2018

Op de markt. Zoals altijd.

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Ondanks het gure weer was de SP vandaag weer op de weekmarkt te vinden. De partij gaat graag in gesprek met mensen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Maar waar andere partijen waarschijnlijk alleen in de weken na carnaval op straat te vinden zijn is de SP er altijd!

Lees verder
23 januari 2018

Even voorstellen: Paul Lempens

Foto: Ruud de Vreeze / SP Weert

In de komende weken tot aan de raadsverkiezingen stellen de kandidaten van de SP zich op ieder hun eigen wijze voor. Deze week Paul Lempens, nummer acht op de kandidatenlijst van de SP.

1994 op kamers in Maastricht. Het is maart en ik mag voor het eerst stemmen. Gemeenteraadsverkiezingen. Het is de tijd van Janmaat en de CD. Een vriend van mij is actief in de antifascistische beweging. Ik voel dat ik mij ook moet uitspreken. Tot dan toe volgde ik de landelijke politiek als toeschouwer van het spel. Maar nu mag én moet ik stemmen. Vind ik.

Lees verder

Pagina's

U bent hier