h

SP WEERT START HULPDIENST

9 mei 2022

SP WEERT START HULPDIENST

Foto: SP

De Weerter SP is vanaf 9 mei via een speciale hulpdienst bereikbaar voor mensen die vastlopen in het huidige systeem. Inwoners kunnen hier terecht met vragen en klachten over bijvoorbeeld gemeente, woningcorporaties en andere instanties. De SP bekijkt per persoon wat er nodig is om het probleem op de lossen.

Zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en burgerparticipatie zijn termen die we dagelijks horen. In de huidige maatschappij zijn mensen zelf aangewezen om problemen op te lossen. Overheden zoals een gemeente zien mensen niet meer als persoon maar als een nummer of casus. Hierdoor kan het zijn dat mensen niet de hulp krijgen die zij nodig hebben. Als dat niet lukt omdat ze tegen machtige instanties vastlopen, en niet worden geholpen kunnen zij terecht bij de SP Hulpdienst.

Inwoners kunnen met alle vragen terecht bij de SP. Of het nu gaat om huurders met een probleem bij hun woningcorporatie, niet gehoord worden bij de gemeente met een vraag of klacht, of met de toeslagen.

De SP hulpdienst is elke dag per mail bereikbaar via hulpdienstweert@sp.nl of telefonisch op dinsdag en donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur via 06 25 40 77 70.

U bent hier