h

SuperZaterdag in Boshoven

1 februari 2021

SuperZaterdag in Boshoven

Foto: Mathijs Fiddelaers

Afgelopen zaterdag was de eerste SuperZaterdag van 2021. In Weert gingen SP’ers langs de deuren in de wijk Boshoven. Ondanks de Corona-maatregelen is het nog steeds mogelijk om met mensen in gesprek te gaan. Na zaterdag volgen nog meer Superzaterdagen in ieder geval tot 17 maart.

Zaterdag trapten de SP haar campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen af tijdens de eerste SuperZaterdag van 2021. Op meer dan 40 plekken in het land gingen SP’ langs de deuren. Daarnaast werden door heel het land sympathisanten gebeld en is gestart met de campagne op sociale media waarbij SP’ers vanuit thuis een grote rol spelen.

Op 1,5 meter van de voordeur vroegen de Weerter socialisten mensen in Boshoven wat voor hen een reden zou zijn om 17 maart op de SP te stemmen. Naast de zorg, wat voor veel mensen komende verkiezingen een belangrijk onderwerp is, werd ook gesproken over de verdeling van onze welvaart. Dat zelfs in Corona-tijd een klein groepje mensen rijker wordt, terwijl andere hun werk en inkomen verliezen is volgens hen niet te bevatten.  

Mathijs Fiddelaers namens de SP: ‘Het was wel spannend hoe mensen zouden reageren als je in deze tijd aan hun deur staat. Gelukkig vond niemand het een probleem. Men vond het wel prettig om in deze tijd een ander gezicht te zien. Het blijkt dat we ook in deze tijd campagne kunnen voeren. Het vergt wel wat aanpassingen, maar we blijven de straat op gaan om met mensen het gesprek aan te gaan.’

U bent hier