h

Op naar huurverlaging voor alle huurders

8 maart 2021

Op naar huurverlaging voor alle huurders

Foto: Mathijs Fiddelaers

Huurders in de sociale sector ontvangen dit jaar 0% huurverhoging. Om dit succes te claimen ging de SP Weert samen met de SP-afdeling uit Roermond langs Limburgse woningcorporaties. De huurbevriezing is een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet.

Afgelopen vrijdag trok de SP Weert op met SP’ers uit Roermond. In beide SP-afdelingen is vorig jaar, onder de noemer ‘0% is genoeg’, actie gevoerd tegen de geplande huurverhoging. Ondanks drie aangenomen SP-voorstellen in de Eerste Kamers om de huren te bevriezen, besloot Minister Ollongren (D66) in 2020 de huren toch verhogen. Op 9 februari besloot de Tweede Kamer, na een voorstel van SP’er Sandra Beckerman, dat dit jaar de huren van sociale huurwoningen niet mogen stijgen.

Om dit succes te claimen brachten SP’ers uit Weert en Roermond een bezoekje aan woningcorporaties Wonen Limburg en Wonen Zuid. Beide hoofdkantoren liggen namelijk in Roermond. “Natuurlijk is het prachtig nieuws dat huurders in de sociale sector dit jaar geen huurverhoging krijgen. Maar door de woningnood betalen mensen in de vrije sector zich scheel aan huur. Daarom wilt de SP nog een stap verder, een huurverlaging voor alle huurders.” Aldus Mathijs Fiddelaers namens de Weerter SP

Naast het verlagen van huren moeten er komende jaren minstens 150.000 sociale huurwoningen bij, en moeten we door middel van een nationaal bouwplan op naar een eerlijk Volkshuisvestingsstelsel, met fatsoenlijke en betaalbare woningen voor iedereen.

U bent hier