h

Cruciaal maar onderbetaald

10 februari 2021

Cruciaal maar onderbetaald

Foto: Mathijs Fiddelaers

Afgelopen zaterdag stonden SP’ers op het St. Jobplein in Leuken met de slagen ‘cruciaal maar onderbetaald’. 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Ondanks de Corona-maatregelen wordt er toch

Vraag hier je gratis speldje aan!

Tijdens de corona-crisis werd duidelijk welke mensen ons land draaiende houden. Winkelpersoneel, postbodes en pakketbezorgers, vuilnismannen en -vrouwen, zorgmedewerkers, leraren enz. werden bestempeld als cruciaal. Zij hebben niet de mogelijkheid om vanuit huis te werken en moesten kosten wat kost op de werkvloer verschijnen. Jarenlang werden deze mensen gebruikt om geld aan te verdienen. Ondanks dat winsten groeiden, groeide het loon van het personeel niet mee. Door het Corona-virus steeg de waardering voor hun werk. Er werd zelfs geapplaudisseerd. Volgens de SP is dat niet genoeg. Wij willen onder andere dat:

  • Minimumloon naar €14,- per uur (uitkeringen en AOW stijgen automatisch mee)
  • Pensioenleeftijd naar 65 jaar
  • Bestuurders mogen niet meer dan 10x meer verdienen dan laagstbetaalde werknemer.

Nico van den Bent namens de Weerter SP: ‘Campagne voeren in deze tijd vraagt wel wat van onze creativiteit. Zo hingen we zaterdag onze flyers aan een wasmolen, en boden we flyers met prikkers aan om evengoed op 1,5 meter afstand te blijven. Mensen konden dit wel waarderen. Hierdoor kunnen wij evengoed het gesprek aangaan met mensen.’

Steun jij net als de SP de cruciale beroepen? Vraag dan hier je gratis speldje aan!

IK STEUN CRUCIALE BEROEPEN

U bent hier