h

Iedereen tevreden over alternatief voor uitbreiding sportpark Graswinkel (update)

18 oktober 2011

Iedereen tevreden over alternatief voor uitbreiding sportpark Graswinkel (update)

Pupillentraining op het sportpark van MMCHet lijkt erop dat er een voor iedereen acceptabele oplossing is gevonden voor het ruimteprobleem dat voetbalclub MMC op haar sportpark in de wijk Graswinkel heeft. De gemeente stelt voor om, met instemming van MMC, één voetbalveld te vervangen door een kunstgrasveld. Voetbalclub, bewoners, gemeente en SP zijn tevreden.

Eind 2009 diende de SP samen met andere partijen een voorstel in om een vierde voetbalveld voor voetbalclub MMC aan te leggen. Dat voorstel werd gesteund door de gemeenteraad omdat werd aangenomen dat een vierde veld gemakkelijk aan te leggen zou zijn. Van één veld zouden twee velden gemaakt kunnen worden met een minimale uitbreiding van het sportpark. Een jaar terug bleek dat allemaal toch niet zo gemakkelijk.

De vijver naast het sportpark zou gedeeltelijk gedempt moeten worden, rioleringen en leidingen verlegd en het wandelparkje zou meer een rechttoe-rechtaan pad worden, langs hekken en velden. En er kwam weerstand uit de wijk. Veel mensen wandelen graag in het parkje of laten er hun hond uit.

De gemeente en MMC zijn nu een andere oplossing overeengekomen. Er wordt geen extra veld aangelegd, maar één veld in het sportpark wordt vervangen door een kunstgrasveld. Hierdoor kan er intensiever van dat veld gebruik gemaakt worden en is een nieuw veld met daarmee alle nodige aanpassingen niet nodig.

De SP is erg blij met dit voorstel. Het wandelpark blijft behouden want er zijn geen aanpassingen buiten het sportpark nodig. Ook de voetbalclub is tevreden wat zeer prijzenswaardig is. MMC laat hiermee zien dat ze open staat voor alternatieven en begrip heeft voor de zorgen van de mensen uit de wijk.

Het voorstel is nog niet behandeld in de gemeenteraad. het voorstel is echten een 'hamerstuk' wat betekend dat er geen discussie meer over plaats zal vinden omdat iedereen het er al over eens is. Wanneer de gemeenteraad op 2 november akkoord gaat zal het kunstgrasveld aangelegd kunnen worden.

Update 18-10-2011: In de raadscommissie van 18 oktober bleek dat het stuk op een grote meerderheid kan rekenen in de raad. Alleen de VVD is tegen.

Uit 2011; Standpunt SP over uitbreiding voetbalclub MMC Graswinkel
Uit 2010; Uitbreiding sportpark MMC ten koste van wandelgebied?
Uit 2009; Oorspronkelijke voorstel vóór uitbreiding van het sportpark

U bent hier