h

Standpunt SP over uitbreiding voetbalclub MMC Graswinkel

14 februari 2011

Standpunt SP over uitbreiding voetbalclub MMC Graswinkel

Pupillentraining op het sportpark van MMCEind 2009 diende de SP samen met andere partijen een voorstel in om een vierde voetbalveld voor voetbalclub MMC in de wijk Graswinkel aan te leggen. Het voorstel werd gesteund omdat aangenomen werd dat een vierde veld gemakkelijk aan te leggen zou zijn door van één veld twee velden te maken door een minimale uitbreiding van het sportpark en aanpassingen in de directe omgeving. In november afgelopen jaar bleek dat allemaal toch niet zo gemakkelijk te zijn.

Nadat het voorstel uit 2009 aangenomen was begon de gemeente met een eerste onderzoek hoe het vierde veld aangelegd zou kunnen worden. Het bleek allemaal toch niet zo gemakkelijk. De vijver naast het sportpark moet gedeeltelijk gedempt worden, riolen en leidingen moeten verlegd worden, het wandelparkje langs de velden zou meer een rechttoe-rechtaan pad worden, langs hekken en velden. Ook het retentiebekken langs het spoor zou verplaatst moeten worden. De totale kosten zouden rond de zes ton komen te liggen, en inmiddels is er ook veel weerstand uit de wijk ontstaan tegen het verdwijnen van het wandelpark.

vierde veld MMC
Het bestaande derde veld (rood) en de nieuwe derde en vierde velden (geel) Door de aanpassing komen de velden dichter tegen de vijver (onder) aan te liggen, moet het wateropvangbassin (boven) verkleind of verlegd worden, en verdwijnt een deel van het wandelgebied tussen het sportpark en de Ringbaan (rechts)

Eind vorig jaar vond een meerderheid in de gemeenteraad, waaronder de SP dat er eerst meer onderzoek gedaan moet worden. De SP wil daarom nog niet vooruitlopen op besluiten rond de uitbreiding van voetbalclub MMC in de Graswinkel. Wij willen pas een finale afweging over uitbreiding willen maken op het moment dat alle gevolgen duidelijk zijn.

De SP-fractie heeft onlangs een wijzigingsvoorstel van de VVD gesteund waarin niet alvast het bestemmingsplan wordt aangepast. Wij hebben daarvoor overigens een andere insteek dan VVD en D66, die de wens van MMC om tot uitbreiding te komen sowieso afwijzen. Dat doen wij nadrukkelijk niet. Ook de voetbalclub haar wensen moeten worden afgewogen en vervolgens moet er worden gekozen.

Pupillentraining op het sportpark van MMC

De SP wil dat er een interessant wandelpad voor de wijkbewoners en andere wandelaars blijft. Of dit mogelijk is naast de uitbreiding van de
voetbalclub, is de vraag. Hierover vindt nu het onderzoek plaats. De SP wacht dit onderzoek af. Het draagvlak in de wijk is zeer van belang,
daarom heeft de SP al meerdere malen opgeroepen om werk te maken van een nieuwe wijkraad die demening van bewoners kan peilen.

Er is en blijft overigens een raadsmeerderheid die heeft uitgesproken, in november vorig jaar, dat de uitbreiding voor MMC serieus wordt bekeken.

Uitbreiding sportpark MMC ten koste van wandelgebied?
Het oorspronkelijke voorstel van de SP uit 2009 vóór uitbreiding van het sportpark

U bent hier