h

Blog Jeroen Goubet

27 november 2014

Het geneuzel beu

Vanavond reageerde iemand via sociale media nogal boos tegen mij:

Beste Jeroen, 

Lees verder
15 november 2014

De Weerter begroting in gewone mensentaal

Er is de laatste weken veel te doen geweest rond de begroting van de gemeente Weert. Veel cijfertjes, veel gepraat, maar wat betekent het in gewone mensentaal? En waarom zijn de dingen gegaan zoals ze gegaan zijn?

Lees verder
16 oktober 2014

De St. Josef-racebaan

Sinds de opening van de nieuwe basisschool in Keent zijn er problemen met de verkeersveiligheid. De school ligt aan de drukke St. Joseflaan waar vaak te hard gereden wordt. Op de oversteek vóór de school gaat regelmatig (bijna) mis.

Lees verder
10 oktober 2014

Het facebook-populisme van de PvdA

Politiek is een steekspel. Veel mensen worden er niet goed van dat partijen of personen bezig zijn elkaar zwart te maken en niet bezig zijn met het zoeken naar oplossingen voor problemen.

Lees verder
11 september 2014

Van een koude kermis thuiskomen. Of toch niet?

Een jaar geleden sprak de eigenaar van een kermis-eettentje op de Dries me aan dat de vluchtheuvel voor zijn zaak veel te hoog was. De natuurlijke loop van het kermispubliek leidde weg van zijn tijdelijke stek en dat scheelde inkomsten.

Lees verder
4 juli 2014

Moet de overheid de media steunen?

Een kritische media is van kritiek belang voor het goed functioneren van de democratie. Dat is een kreet. En ik ben ervan overtuigd. Maar wat betekend dat eigenlijk?

Lees verder
21 juni 2014

De zorgverzekeraars liegen!

Gisterenavond organiseerde de cliëntenraad van het Weerter ziekenhuis een informatieavond over de plannen die de zorgverzekeraars hebben om bepaalde behandelingen niet meer te betalen in het Weerter Sint Jans Gasthuis. Ik was erbij.

Lees verder
26 mei 2014

Weg met de lijstverbindingen

De uitslag van de Europese verkiezingen maakt duidelijk dat het CDA in Weert de grootste partij is. Landelijk was D66 de grote winnaar. Toch krijgt het CDA meer zetels in het Europees parlement dan D66. En ook de PvdA krijgt meer zetels dan de SP terwijl die laatste groter is. Dit vreemde verschijnsel komt door de zogenaamde lijstverbindingen.

Lees verder
14 mei 2014

Voet bij stuk

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Toch?
Tot vanavond hoopte ik dat een nieuwe gemeenteraad met veel nieuwe, ook veel jonge, gezichten zichzelf de discipline op zou kunnen leggen om beter te vergaderen. ‘Gemeenteraden dienen te sturen op hoofdlijnen’ dat is de functieomschrijving om het zo maar te zeggen op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Lees verder
5 mei 2014

Wat staat er in het coalitieakkoord?

De SP gaat Weert meebesturen. Wat is er voor de SP belangrijk in het coalitieprogramma? Een korte greep uit het akkoord.

Lees verder

Pagina's

U bent hier