h

De St. Josef-racebaan

16 oktober 2014

De St. Josef-racebaan

Sinds de opening van de nieuwe basisschool in Keent zijn er problemen met de verkeersveiligheid. De school ligt aan de drukke St. Joseflaan waar vaak te hard gereden wordt. Op de oversteek vóór de school gaat regelmatig (bijna) mis.

Terecht komen verontruste ouders nu in actie. Of moet ik zeggen opnieuw in actie. Want de gemeente geeft al een tijdlang geen thuis. De gemeente plaatste vorig jaar lichtgevende waarschuwingsborden boven de weg en daarmee was de kous af. Maar de borden werken niet, sterker nog sommige automobilisten zien het als een uitdaging om extra gas te geven.

Het gaat vaak mis vóór de school zoals hier twee maanden geleden. Foto: WeertTV

De ouders zijn nu een handtekeningenactie gestart. Één van de initiatiefnemers van de petitie heeft een tijdje terug al contact gezocht met de SP. En de SP zal alle medewerking verlenen als dat nodig is. 

Want de SP is nooit blij geweest met de plek waar de school nu gebouwd is. Dat geldt ook voor de wijkbewoners zo bleek al overduidelijk uit een rondgang in de buurt door de SP meer dan tien jaar geleden. Maarliefst 85% van de mensen wilde de school niet op de huidige locatie.

De gemeente en de gemeenteraad hebben destijds tegen de wil van de wijkbewoners voor deze schoollocatie gekozen. De gemeente en de gemeenteraad moeten er daarom nu ook voor zorgen dat het hier veiliger wordt. Schuld schept verplichting!

Jeroen Goubet

uit 2003: Bewoners tegen voorkeurslocatie gemeente voor brede school Keent en SP peilt mening bewoners over school

U bent hier