h

SP peilt mening bewoners Keent over school

28 april 2003

SP peilt mening bewoners Keent over school

De Socialistische Partij verspreidt deze week ruim tweeduizend vragenlijsten in de Weerter wijk Keent. Op de korte vragenlijst kunnen alle bewoners van Keent hun mening geven over de locatie en invulling van de nieuwe brede school voor de wijk.

De korte vragenlijst bestaat uit slechts twee vragen; 'Wat vindt u belangrijk voor de nieuwe basisschool op Keent?', met een aantal keuzemogelijkheden en 'Waar moet de school komen, volgens u?'. Ook is er voor de Keentenaren ruimte om algemene opmerkingen voor het project Keent Kiest Kwaliteit en de school mee te geven.

SP-raadslid en actievoerder Paul Lempens: 'De gemeente heeft het steeds over 'Keent kiest Kwaliteit'. Volgens ons is kwaliteit voldoen aan de vastgestelde behoefte van de mensen. Met deze actie willen we dat peilen. Die mening hoort mee te spelen in de belangrijke beslissing waar de nieuwe school komt.'

De SP is volgens Paul Lempens de meest aangewezen partij omdat zij zich altijd zakelijk heeft opgesteld in de kwestie van de brede school, en bijvoorbeeld als niet-oppositiepartij bereid was ook andere locaties dan de Ford-garage te laten onderzoeken. 'Maar wij hebben als SP ook altijd als belangrijke voorwaarde gesteld dat de betrokkenen moeten zijn geraadpleegd. Op een informatieavond komt slechts een beperkte groep mensen opdagen, terwijl het wel iedereen aangaat. Vandaar dat wij actief naar de mensen toegaan met onze vragen. Ook aangezien er op Keent nog steeds geen wijkraad is die dit gaat uitvoeren hebben wij dit al langer bij ons bestaande plan weer opgepakt.'

De vragenlijsten kunnen worden ingeleverd op vijf inleveradressen verspreid door de wijk. Ook kan de enquête via internet - www.weert.sp.nl - worden ingevuld. Naar aanleiding van de respons gaan SP-ers nog huis-aan-huis buurtonderzoek doen. Ze roept belangstellenden daarvoor op om zich bij haar te melden.

De SP zal de resultaten in juni aan de raad presenteren en mee laten wegen in haar stellingname in de raad. Het besluit over de locatie valt in de gemeenteraadsvergadering van 3 juli 2003.

De vragenlijst (Onderzoek is afgesloten)

U bent hier