h

Sloopplannen Oud Fatima

27 mei 2019

Strijdbare hondenbezitters uit Boshoven hangen spandoek op

Foto: Nelleke Snijders

Maandagavond hebben hondenbezitters van de wijk Boshoven een spandoek opgehangen. Met de tekst ‘binnenkort spelen onze honden op dit nieuwe ravotterrein’ laten zij zien zeker te zijn van hun zaak, en geen genoegen nemen met minder. Hiermee geven zij een signaal af aan de gemeenteraad en wethouder Van den Heuvel. Zij spreken woensdag over de Weerter ravotterreinen tijdens de kadernota.

Lees verder
8 september 2005

Commissie: bewoners Nieuwstraat krijgen andere passende woning op Fatima

Oud-FatimaDe raadscommissie Volkshuisvesting en wethouder Verheggen hebben op aandringen van de SP uitgesproken dat bewoners van de Nieuwstraat op Fatima niet gedwongen worden te verhuizen naar een andere woning buiten de wijk.
De sloop- en nieuwbouwplannen werden overigens door alle partijen, behalve de SP, gezien als een 'verrijking' voor de buurt. Mevrouw van Veldhoven, inspreker namens de huurders, sprak uit dat het voor de bewoners voelt als ‘wijken voor de rijken’. Daar waar nu betaalbare huurwoningen staan komen koopwoningen van 215.000 euro en duurder.

Lees verder
4 augustus 2005

Bouw voor de buurt op Oud-Fatima

Oud-FatimaDe gemeente moet zich tot het uiterste inspannen voor de huurders in de Nieuwstraat van wie de woning door Wonen Weert wordt gesloopt. Voor de huidige bewoners zijn de koopwoningen waar zij voor moeten wijken onbetaalbaar. De SP is van mening dat huurders die op Oud-Fatima wonen daar moeten kunnen blijven wonen wanneer hun huidige woning wordt gesloopt. Daarom moeten zij nog vóór de sloop eerst een andere huurwoning onder de huursubsidiegrens op Oud-Fatima krijgen volgens het principe ‘Eerst bouwen, dan pas slopen’.

Lees verder
2 oktober 2003

BALANS bruskeert bewoners Spoorstraat

Vandaag is BALANS begonnen een leeggekomen woning aan de Spoorstraat dicht te metselen. Zij schendt hiermee op grove wijze de afspraak met het bewonerscomité dat de huizen bewoond zouden blijven totdat er een besluit over al dan niet renoveren zou zijn gevallen.

Lees verder
15 augustus 2003

‘Ze slopen niet alleen je huis, maar je hele sociale leven’

Als het sloop-spook begint rond te waren zijn de laatste dagen van een woonwijk geteld, zo lijkt het…Of toch niet? SP-Kamerlid Piet de Ruiter bezocht twee woonwijken in Weert waarvan de bewoners samen met de lokale SP in verzet kwamen.

Lees verder
8 juli 2003

Werkbezoek SP Tweede Kamer-lid Piet de Ruiter succesvol en inspirerend

SP Tweede Kamerlid Piet de Ruiter heeft op 8 juli een bezoek gebracht aan Weert. Hij sprak met mensen op Keent en Fatima en met vertegenwoordigers van de huurdersbelangenverenigingen. Des avonds kreeg het publiek een uitleg over de plannen van de Bende van Balkenende, m.n. op het gebied van de volkshuisvesting en de alternatieven van de SP.

Lees verder
24 april 2003

Weer een succes voor de SP en bewoners van Oud-Fatima!

De gemeente Weert gaat, op verzoek van de wijkraad Fatima, een onderzoek instellen naar de huurwoningen aan de Spoorstraat en Coenraad Abelstraat.

Lees verder
20 maart 2003

Bewoners Spoorstraat eisen onderzoek

Alle bewoners van de vooroorlogse woningen op de Spoorstraat en Coenraad Abelstraat hebben een brief ondertekend van het bewonerscomité Oud-Fatima waarin verhuurder BALANS wordt verzocht mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek.

Lees verder
27 oktober 2002

BALANS in gesprek met bewoners over toekomst woningen oud-Fatima.

Woningmaatschappij BALANS is met bewoners, gemeente, wijkraad en SP in gesprek over de toekomst van de 72 vooroorlogse woningen in de wijk oud-Fatima.

Lees verder
26 oktober 2002

Raad kritisch naar BALANS over Oud-Fatima

Tijdens de afgelopen commissievergadering Volkshuisvesting heeft de raad op initiatief van de SP over het onderwerp huurwoningen Oud-Fatima gesproken. Initiatiefneemster van de bewonersactie buurtbewoonster Marga Bogeski-Smeets heeft gebruik gemaakt van het spreekrecht voor burgers waarin ze de situatie toelichtte. Alle politieke partijen hebben kritische opmerkingen in de richting van Balans gemaakt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier