h

Dorpsdossier Laar en Hushoven

6 februari 2014

Oplossing voor school Laar dichtbij

Verschillende partijen zoals scholenkoepel Meerderweert, de dorpsraad Laar, de gemeenteraad en het college van B&W zijn dichtbij een definitef plan voor de bouw van een nieuwe school. Afgelopen week werd er in de commissievergadering Welzijn overeenstemming bereikt over de plek van de nieuwe school.

Lees verder
11 januari 2014

SP: verdwijnen buslijn naar Altweerterheide is onaanvaardbaar

Het openbaar vervoer in Weert wordt vrijwel zeker versoberd. Altweerterheide verliest waarschijnlijk zelfs haar vaste buslijn naar Weert. Dat is op te maken uit de nieuwe, magere eisen die de provincie Limburg stelt aan het busvervoer vanaf 2016. De SP heeft de gemeente opgeroepen tot actie.

Lees verder
2 oktober 2013

Nog steeds geen zekerheid voor Laar en Leuken

Tijdens de laatste raadsvergadering sprak een grote meerderheid van de gemeenteraad zich uit vóór de bouw van ‘brede scholen’ in Laar en Leuken. Het oorspronkelijke voorstel van het CDA hiervoor werd echter erg afgezwakt waardoor er nog steeds geen zekerheid is

Lees verder
9 april 2013

SP stelt vragen over cameratoezicht op de openbare weg

De SP fractie Weert informeert naar het cameratoezicht op de openbare weg. Dit naar aanleiding van het plaatsen van tijdelijk cameratoezicht aan de Boender op Laarveld. Ook op andere plekken in de stad is cameratoezicht, maar dan in permanente vorm. De partij wil weten wie die beelden kan zien en om welke reden die camera’s zijn geplaatst.

Lees verder
28 juni 2012

SP zorgt voor meerderheid: Laar krijgt nieuwe school, Montessori krijgt dit jaar duidelijkheid

De gemeenteraad van WeertNa een urenlang en bij vlagen fel debat in de gemeenteraad gisteravond werd de gemeenteraad het uiteindelijk eens over de bouw van een nieuwe school voor het dorp Laar en de in aanbouw zijnde woonwijk Laarveld en het nog dit jaar verschaffen van duidelijkheid aan de Weerter Montessorischool over een definitieve tweede vestiging.

Lees verder
21 mei 2012

SP wil feiten rond verkeersproblemen rotonde Eindhovenseweg

De SP wil van de gemeente weten hoe het gaat met de verkeersomleidingen sinds de werkzaamheden aan de rotonde Eindhovenseweg/ Ringbaan Noord zijn gestart. Wat zijn de feiten over de toename van sluipverkeer, over een mogelijke toename van ongevallen, de toename van vrachtverkeer, en hoe ervaart men de gevolgen van de tijdelijke verkeersmaatregelen als drempels?

Lees verder
16 augustus 2011

SP-voorjaarsbrief 2011: speciaal voor Laar

SP-raadslid Jan Tak heeft dit voorjaar voor de bewoners van elk dorp en elke wijk in de gemeente Weert een brief gemaakt. Daarvoor is een selectie gemaakt uit de activiteiten van de SP in die wijk. Ook is een overzicht opgenomen van enkele stemmingen in de gemeenteraad. SP-voorzitter Jeroen Goubet: "De bedoeling is om mensen eenvoudig te informeren over het stemgedrag van hun favoriete partij. Rond de verkiezingen worden mensen doodgegooid met deze informatie, wij willen de mensen ook als er geen verkiezingen zijn betrekken bij de politiek."

Lees verder
28 september 2010

SP, PvdA en D66 willen duidelijkheid over verplaatsing Lemmers

Kippetjes vrij en blij, zoals het altijd zou moetenOppositiepartijen PvdA, SP en D66 in de Weerter gemeenteraad willen opheldering over de verplaatsing van het pluimvee- en eierverwerkingsbedrijf Lemmers Foodgroup uit Weert. Het bedrijf moet verplaatst worden vanwege het op illegaal grote schaal verwerken van eieren in het buitengebied van Laar. De zaak rond het bedrijf speelt al jaren maar leek vorig jaar opgelost, Lemmers stemde uiteindelijk zelf met verplaatsing in nadat de gemeente rechtzaken definitief had gewonnen.

Lees verder
16 januari 2010

Lemmers food ontmaskerd

Kippetjes vrij en blij, zoals het altijd zou moetenAfgelopen week bleek dat het eierverwerkingsbedrijf Lemmers Food in het buitengebied van Laar gelogen heeft over het aantal eieren dat er verwerkt worden. Een nieuw dieptepunt in deze al jaren slepende zaak.

Lees verder
13 november 2009

Begroting: geen geld voor luchtkastelen, wel voor DESM, MMC en Laar

Het ging weer eens over de centjesOp initiatief van de SP werd gisteren tijdens het behandelen van de jaarlijkse begroting van de gemeente Weert voorlopig geen geld gereserveerd voor de ‘gebiedsontwikkeling Midden Limburg’ (GOML) en de ‘Toeristisch Recreatieve Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg’ (TROM). Die tienduizenden euro’s ‘subsidie voor luchtkastelen’ zoals SP fractievoorzitter Herman Beuvens het noemde kunnen in deze tijd stukken beter besteed worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier