h

SP wil feiten rond verkeersproblemen rotonde Eindhovenseweg

21 mei 2012

SP wil feiten rond verkeersproblemen rotonde Eindhovenseweg

De SP wil van de gemeente weten hoe het gaat met de verkeersomleidingen sinds de werkzaamheden aan de rotonde Eindhovenseweg/ Ringbaan Noord zijn gestart. Wat zijn de feiten over de toename van sluipverkeer, over een mogelijke toename van ongevallen, de toename van vrachtverkeer, en hoe ervaart men de gevolgen van de tijdelijke verkeersmaatregelen als drempels?

SP-raadslid Bert Peterse, zelf woonachtig in Boshoven: “De situatie is op dit moment erg ingewikkeld. Aan de ene kant snapt iedereen dat het werken aan de rotonde betekent dat het verkeer andere wegen gaat zoeken. Aan de andere kant mag dit niet lijden tot absurde overlast in de wijken of gevaarlijke situaties bij bijvoorbeeld scholen. Die balans is alleen te stellen aan de hand van feiten en niet aan de hand van gevoelens. Daarom willen we puur de feiten van de gemeente weten en geen oordeel vellen. Dat is trouwens eigenlijk de essentie van wat je als volksvertegenwoordiger moet doen.”

Er zit wel spoed achter de vragen. De situatie rond de rotonde duurt nog enkele maanden. De SP wil daarom binnen de minimale mogelijke termijn van vier weken antwoord van het college.

 

Drempels Ringbaan Noord - weblog - 20 mei 2012

 

U bent hier