h

Verkiezingen staten 2011

3 maart 2011

Fors verlies en een slecht Weerter resultaat bij Statenverkiezingen

Provinciale Statenverkiezingen 2011De SP heeft in Weert slecht gepresteerd bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. 6,6% verlies naar 11,9% van de stemmen. In Weert was het verlies net wat groter dan in de rest van Limburg. De uitslag is ook nog eens lager dan bij de Tweede Kamerverkiezingen (van 13% naar 11,9%). Dat is een stevige klap.

Lees verder
1 maart 2011

SP op laatste zaterdag voor verkiezingen op markt

Campagne voor de Statenverkiezingen van 2011Tijdens een drukke zaterdagmarkt deelden vandaag een zestal SP'ers folders en de bekende SPonsjes uit. De reacties van de mensen waren positief.

Lees verder
10 februari 2011

De flipflop top

Er wordt tijdens de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten heel wat gedraaid. Partijen die de afgelopen jaren tegen beter openbaar vervoer, een gezond platteland en kleine gemeenten waren, draaien vlak voor de verkiezingen ineens bij.

Lees verder
6 februari 2011

SP-ers met meer dan 130 per uur op de markt

ZO kranten uitdelen op de Weerter weekmarkt. Campagne Provinciale Statenverkiezingen 2011De SP deelde zaterdag de nieuwste ZO-krant uit op de markt. Bezoekers van de binnenstad kregen een gratis exemplaar van de Limburgse editie. Ook landelijk ROOD (jongeren in de SP) voorzitter en partijbestuurder Leon Botter uit Den Haag hielp een handje mee.

Lees verder
4 februari 2011

Campagne op de weekmarkt

Leon BotterDe SP deelt zaterdag de nieuwste ZO-krant uit op de markt. Bezoekers van de binnenstad krijgen een gratis exemplaar van de Limburgse editie. De SP-ers staan op de hoek Van Berlostraat-Langstraat ter hoogte van De Poorter. Ook landelijk ROOD (jongeren in de SP) voorzitter en partijbestuurder Leon Botter helpt een paar uurtjes mee.

Lees verder
30 januari 2011

Tijd voor een frisse lucht coalitie in Limburg

Thijs Coppus plakt verkiezingsposters in MaastrichtOver anderhalve maand vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats. De verkiezingen zijn belangrijk omdat ze krachtmeting zijn voor het kabinet Rutte. Voor Limburg zijn de verkiezingen een kans om alle ramen en deuren in het provinciehuis open te zetten om met een frisse lucht coalitie, zonder het CDA, te gaan werken aan een nieuw Limburg.

Lees verder
24 januari 2011

SP weer het eerste op de verkiezingsborden

Verkiezingsposters plakkenZoals gewoonlijk plakte de SP weer als eerste posters op de verkiezingsborden in Weert. Nog niet de verkiezingsposters maar ´teasers´ die alvast de slogan van de SP tijdens de komende Statenverkiezingen onthullen: Protest!

Lees verder
13 januari 2011

Paul Lempens kandidaat-senator

Paul LempensSP-raadslid en voorzitter Paul Lempens staat op nummer 13 op de concept-lijst voor de Eerste Kamer. Hij is de hoogste Limburger op de lijst.

Lees verder
29 november 2010

Limburgse SP presenteert verkiezingsprogramma: Nieuwe Kracht!

De Limburgse SP heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het programma heet ‘Nieuwe kracht!’. De partij vindt het hoog tijd voor een frisse wind door het provinciehuis. “De SP gaat de strijd aan tegen de arrogantie van de macht. Het is tijd voor de SP in het provinciebestuur.” Aldus SP lijsttrekker Thijs Coppus.

Lees verder
7 november 2010

SP stelt kandidatenlijst en programma Statenverkiezingen vast

Regiocongres in Roermond!De Limburgse leden van de SP hebben gisteren het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Huidig fractievoorzitter Thijs Coppus uit Horst werd gekozen als lijsttrekker. Marleen van Rijnsbergen uit Sittard en Ben Rewinkel uit Landgraaf staan op de tweede en derde plaats.

Lees verder

U bent hier