h

Fors verlies en een slecht Weerter resultaat bij Statenverkiezingen

3 maart 2011

Fors verlies en een slecht Weerter resultaat bij Statenverkiezingen

Provinciale Statenverkiezingen 2011De SP heeft in Weert slecht gepresteerd bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. 6,6% verlies naar 11,9% van de stemmen. In Weert was het verlies net wat groter dan in de rest van Limburg. De uitslag is ook nog eens lager dan bij de Tweede Kamerverkiezingen (van 13% naar 11,9%). Dat is een stevige klap.

Voorzitter Paul Lempens is teleurgesteld: “We hebben het slecht gedaan. De SP is bij deze verkiezingen de vijfde partij van Weert geworden, we zijn nu de kleinste van de grote partijen.” Lempens wil ook iets positiefs zeggen: “De uitslag is wel de tweede beste uitslag ooit bij Statenverkiezingen. En het is meer dan bij de raadsverkiezingen, waar we onder de 10% zakten.”

Lempens ziet in de uitslag aanleiding tot onderzoek. “Dat doen we na elke verkiezing. Ik ben benieuwd naar de resultaten per stembureau. Als de uitslagen per wijk net zo onderling verschillen als de diverse gemeenten in Limburg moet dat aanleiding zijn tot een andere aanpak. Maar nu eerst Vastelaovundj veere.”

De SP heeft op alle verkiezingsborden in de gemeente haar stemmers bedankt voor hun steun.

bedankt

U bent hier