h

SP stelt kandidatenlijst en programma Statenverkiezingen vast

7 november 2010

SP stelt kandidatenlijst en programma Statenverkiezingen vast

Regiocongres in Roermond!De Limburgse leden van de SP hebben gisteren het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Huidig fractievoorzitter Thijs Coppus uit Horst werd gekozen als lijsttrekker. Marleen van Rijnsbergen uit Sittard en Ben Rewinkel uit Landgraaf staan op de tweede en derde plaats.

“Het is tijd voor een nieuw Limburg.” Aldus Thijs Coppus. “Een Limburg zonder achterkamertjes politiek en schandalen. Het is de taak van de SP om te laten zien dat het zoveel beter kan. We hebben genoeg goede mensen, activisten en ideeën om in maart de macht van de gevestigde orde definitief te breken en af te rekenen met het verleden. De mensen moeten aan de macht, de SP moet mee gaan besturen.”

De top-12 kandidaten ontvangen bloemen en felicitaties nadat ze door de Limburgse SP'ers gekozen zijn
De top-12 kandidaten ontvangen bloemen en felicitaties nadat ze door de Limburgse SP'ers zijn gekozen. Stemmen over het programma
Stemmen over het programma.

De Limburgse SP leden stemden unaniem met het verkiezingsprogramma in. Thijs Coppus. “Ons programma is ambitieus. De SP gaat zich inzetten voor goedkoper en beter openbaar vervoer, een Limburgs energiebedrijf, een gezond platteland zonder megastallen en behoud van betaalbare woningen in de hele provincie.”

Vanuit Weert waren er vijf SP´ers naar het regiocongres in Roermond afgereisd. Statenkandidaten Michiel Fonteyn (9e op de kandidatenlijst), Riya Geboers (20e) en Paul Lempens (28e) alsook Jeroen Goubet en Bert Peterse.

SP leden bespreken programma en lijst Provinciale Statenverkiezingen

U bent hier