h

SP leden bespreken programma en lijst Provinciale Statenverkiezingen

12 oktober 2010

SP leden bespreken programma en lijst Provinciale Statenverkiezingen

Ledenbespreking in 't KwintetIn ’t Kwintet in Boshoven bespraken zo’n tien Weerter SP leden gisteravond het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar. Zowel over de lijst als het programma was er tevredenheid.

De leden spraken hun waardering uit over de samenstelling van de concept kandidatenlijst. Die wordt aangevoerd door zittend Statenlid en fractievoorzitter Thijs Coppus uit Horst. Met de kandidatenlijst kiest de SP voor vernieuwing en verjonging. “De kandidatencommissie heeft gekozen voor een aantal nieuwe maar ervaren mensen op de lijst die 30 namen bevat. De helft van de top 12 bestaat uit nieuwe gezichten in de Staten. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee een goede combinatie van ervaring en nieuw elan hebben gevonden.” aldus Weertenaar Paul Lempens namens de kandidatencommissie van de SP.

De leden waren goed te spreken over het aantal kandidaten uit de eigen regio. De lijst kent drie namen uit Weert, en één uit Nederweert. Zittend Statenlid Linda Haex uit Nederweert staat op plek nummer 7. Hoogst geplaatste Weertenaar is nieuwkomer Michiel Fonteyn op plek nummer 9. Michiel is al jaren een actieve kracht binnen de afdeling Weert en aspirant bestuurslid. Op 20 staat oud bestuurlid van de SP afdeling Weert Riya Geboers. Tot slot is plek nummer 28 voor Paul Lempens, oud Tweede Kamerlid en gemeenteraadslid en voorzitter van de SP afdeling Weert.

Ook over het programma waren de leden het snel eens. Een goed programma. Een enkele gemaakte opmerking wordt meegenomen naar het regiocongres. Tijdens dat congres in november stellen de Limburgse leden van de SP de lijst en het programma definitief vast.

uit 2006: SP-ers bespreken programma en lijst Statenverkiezingen
Bericht op de provinciale SP-website: SP presenteert concept kandidatenlijst Limburg

U bent hier