h

Tijd voor een frisse lucht coalitie in Limburg

30 januari 2011

Tijd voor een frisse lucht coalitie in Limburg

Thijs Coppus plakt verkiezingsposters in MaastrichtOver anderhalve maand vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats. De verkiezingen zijn belangrijk omdat ze krachtmeting zijn voor het kabinet Rutte. Voor Limburg zijn de verkiezingen een kans om alle ramen en deuren in het provinciehuis open te zetten om met een frisse lucht coalitie, zonder het CDA, te gaan werken aan een nieuw Limburg.

Thijs Coppus, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten en lijsttrekker: Een frisse lucht coalitie heeft alleen kans van slagen als de PvdA kleur bekent en onvoorwaardelijk kiest voor samenwerking met de linkse partijen in Limburg. De rechtse partijen hebben de noodzaak van samenwerking al veel eerder ingezien. Want ondanks de ogenschijnlijk grote tegenstellingen wisten CDA en VVD elkaar in Limburg de afgelopen jaren telkens op strategische onderwerpen te vinden.

Ook de PVV lonkt naar rechts. Want hoezeer de partij zich afzet tegen de ‘ouwe hap’ van het CDA, uiteindelijk is een coalitie met de ‘ouwe hap’ van CDA en VVD de enige serieuze optie voor de PVV.

De komende maanden moet de PvdA zich ontworstelen uit de wurggreep van het CDA. De sociale partijen zullen een vuist moeten maken en laten zien dat er veel op het spel staat. Want de verkiezingen in maart gaan over de toekomst van Nederland, onze provincie, onze kinderen, onze natuur, onze cultuur en onze bedrijven.

Goede samenwerking tussen de sociale partijen is belangrijker dan ooit. Er moet immers geknokt worden voor een goede toekomst van Limburg en de Limburgers. Dit vereist een duidelijke visie op de samenleving, op het inrichten van buurten en dorpen en werkgelegenheid. Belangrijke waarden zoals het emanciperen van mensen, kleinschalige voorzieningen en een overheid die kansen schept voor iedereen, zijn de sleutel voor een betere toekomst voor Limburg.

Na 65 jaar CDA is het tijd voor een nieuw begin. Limburg is toe aan een frisse lucht coalitie, liefst zonder het CDA. Maar met pit, power en passie.


SP lijsttrekker Thijs Coppus plakt posters

Limburgse SP presenteert verkiezingsprogramma: Nieuwe Kracht!

U bent hier