h

Blog Jeroen Goubet

6 juli 2018

Wel of niet bouwen in de dorpen zou tot een diepere discussie moeten leiden

Een vrij abstract onderwerp over bestemmingsplannen, bouwvoorraden en grondprijsbeleid, waar ik verder niemand mee zal vermoeien, leidde in de afgelopen weken tot een interessante discussie in de gemeenteraad. Maar van mij mag die een discussie laagje dieper omdat je alleen dan tot de kern van de zaak komt. Waar heeft Goubet het nou weer over?

Lees verder
29 juni 2018

Wie het eerst haalt, wie het eerst maalt

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Er komt een kiosk in Weert. Een lang gekoesterde wens. Voor optredens, evenementen enzovoorts. En die komt aan het Sint Raphaëlpad. Waarom daar was mijn eerste reactie. Maar tijdens de commissievergadering Ruimte vorige week werd er veel duidelijk.

Lees verder
27 april 2018

Een winnaar die slecht verliezer kan spelen

De verkiezingen in Weert hebben een bijzondere uitslag opgeleverd. Informateur René Laenen van Weert Lokaal heeft in de afgelopen weken zijn best gedaan om een moeilijke puzzel te leggen over hoe de stad te besturen. Na gesprekken met de politieke partijen, het college van B&W en veertig (!) Weertenaren variërend van niet stemmers tot mensen die zich spontaan hebben aangemeld en van partijen die niet in de raad gekozen zijn tot directeuren van culturele instellingen heeft hij conclusies getrokken. Niet iedereen is het daarmee eens.

Lees verder
3 februari 2018

Autoverkopers

Een oud-collega SP-raadslid vertelde me ooit dat hij verkiezingstijd eigenlijk niet leuk vond. ‘Ik voel me dan net een autoverkoper die moet vertellen dat het exemplaar in mijn showroom helemaal geweldig is en dat de evenknie van de concurrent helemaal niks is. Terwijl ik eigenlijk weet dat ook die auto goed is, maar dat er alleen wat andere accessoires op zitten!’

Lees verder
14 januari 2018

Bouwplannen langs kanaal niet laten wachten op mouttoren en hijskraan

Weert wil vooruit. Er is een grote behoefte aan met name betaalbare woningen. Van levensbelang om ervoor te zorgen dat iedereen, dus ook jongeren en mensen met een wat smallere beurs in Weert kunnen (blijven) wonen. Want we hebben iedereen hard nodig.

Foto: Jeroen Goubet / onbekend

Lees verder

U bent hier