h

Verkiezingen staten 2015

25 april 2015

Limburgse SP´ers stemmen in met akkoord en gedeputeerden

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Leden van de Limburgse SP afdelingen hebben vanmiddag in Roermond ingestemd met het Provinciale coalitieakkoord dat de SP wil sluiten met CDA, VVD, D66 en PvdA. Ook waren de leden het eens met de portefeuilles die de twee SP-gedeputeerden (provinciale bestuurders) zullen krijgen en de kandidaten die daarbij horen. Daan Prevoo en Marleen van Rijnsbergen worden de eerste twee Limburgse SP-gedeputeerden.

Lees verder
25 april 2015

Coalitieakkoord provincie goed nieuws voor Weert en Limburg

Foto: onbekend / Dagblad De Limburger

De belangrijkste punten waarmee de SP de Provinciale Statenverkiezingen in is gegaan zijn goed terug te vinden in het deze week gepresenteerde akkoord waarmee de SP Limburg gaat besturen. Ook krijgen de twee SP-gedeputeerden (bestuurders van de provincie) belangrijke portefeuilles. Zo luidde het oordeel van de Weerter SP’ers tijdens de ledenvergadering gisteren.

Lees verder
21 april 2015

SP in Limburgs provinciebestuur

De onderhandelaars van de Limburgse SP, CDA, VVD, PvdA en D66 hebben maandag een akkoord bereikt, zowel over de inhoud als over de verdeling van de portefeuilles en het aantal gedeputeerden. Maandagavond 20 april bespreken de fracties het akkoord waarna nog 'de puntjes op de i' gezet gaan worden.

Lees verder
2 april 2015

Waarom de SP wel en de PVV niet?

Waar ik twee weken geleden behoorlijk kritisch was op de arrogante houding van het CDA vlak na de Provinciale Statenverkiezingen moet ik toch zeggen dat ik blij verrast ben. Men heeft nagedacht. Het CDA heeft wat mij betreft een positieve wending gemaakt door niet te kiezen voor haar eerdere arrogantie maar voor een breed bestuur in Limburg.

Lees verder
22 maart 2015

Hoe koos Weert?

Zoals gewoonlijk een analyse van het stemgedrag in Weert door de SP. Dit is wat er opviel aan de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2015.

Lees verder
20 maart 2015

Arrogantie

De verkiezingsuitslag is duidelijk. De SP hoort in het Limburgse provinciebestuur. Maar denkt de zittende macht daar ook zo over?

Lees verder
19 maart 2015

"Af Rekenen" geslaagd , en de opruiming gedaan...

De verkiezing zijn voorbij de stemmen geteld, de SP is geweldig gegroeid dus al ons werk wordt gewaardeerd.
Lees verder
19 maart 2015

SP alweer winnaar in Weert

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

De SP won gisteren de vierde verkiezing op rij in Weert. Na de Kamer-, gemeenteraads en Europese verkiezingen stemden er weer meer mensen op de SP. De socialisten behaalden 14,5 procent van de stemmen en werden daarmee de vierde partij maar veruit de grootste op links. In 2011 behaalde de SP bij de Statenverkiezingen in Weert nog 11,9 procent van de stemmen.

Lees verder
18 maart 2015

Thuisblijven helpt niet. SP stemmen wel. Reken af!

Vandaag kunt u de SP de grootste partij maken. U hoeft Rutte niet te laten voortgaan met zijn afbraakbeleid. Morgen beginnen we met de sociale opbouw van ons land. U kunt die keuze maken. Laat uw stem niet verloren gaan!

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert
Lees verder
14 maart 2015

Campagne provinciale staten met steun van lijsttrekker

Foto: Paul Sterk

De laatste zaterdag voor de verkiezingen stond de SP afdeling Weert op de drukbezochte paardenmarkt. Ook de Limburgse lijsttrekker van de SP, Daan Prevoo kwam de campagne ondersteunen. Veel mensen namen de boekjes van de SP hartelijk in ontvangst. Ook vanaf grote hoogte werden de inwoners van Weert opgeroepen om af te rekenen. Een fotoverslag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier