h

Waarom de SP wel en de PVV niet?

2 april 2015

Waarom de SP wel en de PVV niet?

Waar ik twee weken geleden behoorlijk kritisch was op de arrogante houding van het CDA vlak na de Provinciale Statenverkiezingen moet ik toch zeggen dat ik blij verrast ben. Men heeft nagedacht. Het CDA heeft wat mij betreft een positieve wending gemaakt door niet te kiezen voor haar eerdere arrogantie maar voor een breed bestuur in Limburg.

Het politieke landschap in Limburg is na de verkiezingen niet zo gemakkelijk. Je hebt een meerderheid nodig om te besturen. Wat mij betreft hoort de grootste partij daarbij, het CDA, en ook de SP als derde partij. Het niet samen willen werken met de PVV vind ik begrijpelijk. Dat gaf ik twee weken geleden ook al aan.

De keuze van het CDA om de oude lijn los te laten en de samenwerking te zoeken met zowel de oude coalitie van CDA, VVD en PvdA als de winnaars D66 en SP had ik niet verwacht. Het CDA geeft aan met deze vijf partijen tot een brede coalitie te willen komen. Dat getuigd van lef. De winnaars krijgen een kans. Ik hoor dat de onderhandelingen serieus zijn.

De PVV staat daarbij buitenspel. Is dat terecht? De PVV zal nooit mijn partij zijn of worden. Op het sociaal vlak hebben ze hele linkse praatjes om mensen te paaien. Maar als het op stemmen aankomt blijkt van dat sociale niks meer en is het een keiharde partij die iedereen rechts inhaalt. Niks de belangen vertegenwoordigen van Henk en Ingrid.

Ik kan de PVV daarom niet serieus nemen. De SP is altijd verweten dat ze een tegenpartij is en geen serieuze alternatieven heeft. Het feit dat de SP die wel heeft wordt bewezen door het feit dat de socialisten nu in het hele land steeds meer gaan besturen. Besturen om het beter te maken voor de mensen. Vorig jaar in drie keer zo veel gemeenten. Dit jaar misschien in drie keer zoveel provincies. En uiteindelijk zelfs in Den Haag. dat is een kwestie van tijd.

Waar Den Haag haar maatregelen van bovenaf oplegt vecht de SP zich een weg naar boven om die macht te breken. Ook in Limburg komen we eraan!

Jeroen Goubet

Arrogantie

U bent hier