h

Verkiezingen raad 2010

20 mei 2010

SP: een rechte rug voor minima in economische tegenwind

De nieuwe Weerter coalitiepartijenIn het debat over het coalitieprogramma van CDA-VVD-Weert Lokaal heeft SP-woordvoerder Paul Lempens gepleit voor een verruiming van het armoedebeleid van de gemeente. Ook kraakte hij het programma op het ontbreken van het meer betrekken van burgers.

Lees verder
21 april 2010

SP wil uitleg gang van zaken coalitie

SP fractievoorzitter Herman BeuvensDe SP wil vóór het benoemen van de nieuwe wethouders op 27 april uitleg over hoe de nieuwe coalitie tot stand is gekomen. Ze vind het vreemd dat er nauwelijks openheid is over dit belangrijke proces.

Lees verder
2 april 2010

Weert krijgt rechtse coalitie van VVD-CDA-Weert Lokaal

De nieuwe Weerter coalitiepartijenDe VVD gaat als grootste partij een coalitie vormen met het CDA en Weert Lokaal, de tweede en derde partijen in grootte. Deze drie partijen, die samen 20 van de 29 raadszetels in de Weerter gemeenteraad hebben, gaan de komende vier jaren de stad besturen. De oppositie gaat bestaan uit SP, PvdA en D66.

Lees verder
26 maart 2010

Interview met Paul Lempens over de coalitieonderhandelingen

Weert Televisie interview Paul lempens van de SP en Leon Heuvelmans van de PvdA over het verloop van de onderhandelingen voor een stadsbestuur in Weert.

Lees verder
25 maart 2010

VVD wil bezuinigen op armoedebeleid en zet SP buiten

Ondanks de aanbeveling van de onafhankelijk informateur, waaruit bleek dat de SP en D66 het meest openstonden voor onderhandelingen over een stadsbestuur, heeft de VVD de SP buitengezet, onder verwijzing naar standpunten uit het verleden. VVD-wethouder Kirkels provoceerde de SP door te pleiten voor bezuinigingen op het armoedebeleid, wat de SP niet voor haar rekening wil nemen. De VVD praat nu verder met CDA, WeertLokaal en D66. De SP gaat de oppositie in, net als de PvdA.

Lees verder
17 maart 2010

Gesprek informateur: meer gemeentelijke invloed op (zorg-)voorzieningen en handen af van minimabeleid

Herman BeuvensIn het gesprek met informateur mevrouw Verhoeven heeft het SP-onderhandelingsteam twee harde voorwaarden gesteld voor deelname aan een mogelijke coalitie. Het huidige armoedebeleid moet worden gehandhaafd en verbeterd volgens het uitgangspunt eerlijk delen, en de invloed van de gemeente op voorzieningen als de thuiszorg moet worden vergroot zodat daar maximale verbetering mogelijk is. Een gesprek hierover met fractievoorzitter Herman Beuvens.

Lees verder
11 maart 2010

Herman Beuvens, Jan Tak en Paul Lempens beëdigd als raadsleden SP

De SP-fractieTijdens een speciale raadsvergadering vanavond is er afscheid genomen van de Weerter gemeenteraad in oude samenstelling en zijn de leden van de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Voor de SP zijn dat Jan Tak, Paul Lempens en Herman Beuvens.

Lees verder
6 maart 2010

SP dankt kiezers op de markt

De SP bedankte vandaag haar kiezers op de Weerter weekmarkt.

Lees verder
4 maart 2010

SP stemmers bedankt!

SP stemmers bedankt!SP stemmers bedankt!
Zoals gebruikelijk heeft de SP in Weert de dag na de verkiezingen op de borden in de stad ‘SP stemmers bedankt!’- posters geplakt. En dank is er zeker, want de SP hield haar drie zetels in de raad. Wederom met drie man sterk gaan we er de komende vier jaar weer keihard tegenaan. SP stemmers, bedankt!

Lees verder
4 maart 2010

SP behoudt drie zetels in Weerter gemeenteraad

Gemeenteraadsverkiezingen 2010Tegen de landelijke trend in, waar de SP verloor, houdt de SP in Weert drie zetels in de gemeenteraad. De SP blijft daarmee als enige stabiel in Weert. Grote winnaar is de VVD die in zetelaantal bijna verdubbeld van vijf naar negen zetels, en daarmee veruit de grootste partij van Weert wordt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier