h

Herman Beuvens, Jan Tak en Paul Lempens beëdigd als raadsleden SP

11 maart 2010

Herman Beuvens, Jan Tak en Paul Lempens beëdigd als raadsleden SP

De SP-fractieTijdens een speciale raadsvergadering vanavond is er afscheid genomen van de Weerter gemeenteraad in oude samenstelling en zijn de leden van de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Voor de SP zijn dat Jan Tak, Paul Lempens en Herman Beuvens.

In een vol stadhuis werd er afscheid genomen van negen raadsleden en werden de nieuwe en zittende raadsleden opnieuw geïnstalleerd.

Alle drie de SP raadsleden zijn in de Weerter raad gekozen met voorkeursstemmen. Binnen de SP is het gebruikelijk dat de volgorde van de kandidatenlijst aangehouden wordt omdat deze zo is vastgesteld door de leden. ‘Gezien de grote aantallen voorkeursstemmen die zowel Herman, Paul en Jan kregen heb ik ervoor gekozen om ondanks dat niet in de gemeenteraad te gaan zitten’, aldus de nummer twee op de kandidatenlijst en zittend raadslid Jeroen Goubet. Beuvens, Tak en Lempens waren respectievelijk de nummers één, drie en vier op de lijst.

‘De kiezer heeft duidelijk aangegeven dat deze drie de SP in de raad moeten vertegenwoordigen. Voor hen doe ik graag een stapje terug, wat niet wil zeggen dat ik niet meer bij de fractie betrokken blijf. Integendeel. Ik neem plaats op de reservebank, maar ben zeker het stadion niet uit’ aldus Goubet.

SP behoudt drie zetels in Weerter gemeenteraad

U bent hier