h

SP wil uitleg gang van zaken coalitie

21 april 2010

SP wil uitleg gang van zaken coalitie

SP fractievoorzitter Herman BeuvensDe SP wil vóór het benoemen van de nieuwe wethouders op 27 april uitleg over hoe de nieuwe coalitie tot stand is gekomen. Ze vind het vreemd dat er nauwelijks openheid is over dit belangrijke proces.

In de raadsvergadering van 27 april staat de benoeming van de nieuwe wethouders op de agenda. De SP stelt voor dat aan het benoemingsvoorstel een verslag van de informateur wordt gevoegd over de stappen die tot deze coalitie hebben geleid en hoe het proces is verlopen. Ze heeft het verzoek om informatie aan burgemeester Niederer gericht.

De socialisten willen dat vragen die dat verslag oplevert voorafgaand aan het agendapunt over het vaststellen van de omvang van het College van B&W kunnen worden gesteld en beantwoord. Over de inhoud van het programma wordt gesproken bij de behandeling van het coalitieprogramma in mei.

Fractievoorzitter Herman Beuvens: "Wij vinden het vreemd dat we in de raad over van alles spreken, maar dat een van de belangrijkste zaken, namelijk de vorming van een dagelijks bestuur voor de gemeente, zich volledig in beslotenheid voltrekt. Ineens, 'out of the blue', moeten we wethouders kiezen. De buitenwereld heeft slechts via twee persberichten en enkele media-optredens enige informatie gekregen. Dat is te mager als je als gemeente transparantie nastreeft."

U bent hier