h

Verkiezingen raad 2002

19 mei 2002

SP hoeft niets te betalen aan gemeente

De gemeente Weert heeft de SP in die plaats bericht dat de rekening voor het schoonmaken en afplakken van verkiezingsborden komt te vervallen. Zij had deze rekening gekregen vanwege het volgens de gemeente 'te vroeg' plakken van verkiezingsaffiches door de partij afgelopen januari.

Lees verder
3 april 2002

SP over de nieuwe coalitie

'Weert-Lokaal deelde afgelopen week aan ons mee dat er voor haar niets anders op zat dan een coalitie te vormen met VVD-D66-WAP. Wij zijn tevreden over de openheid van deze partij naar ons toe, dit zou ze echter naar CDA/PvdA en naar de bevolking ook moeten zijn. Uiteindelijk is alles toch weer in achterkamertjes geregeld.'

Lees verder
14 maart 2002

Uit de college-onderhandelingen

Het ziet er niet goed uit voor de open groene ruimte in Weert, helaas. De 'vooruitgang' van VVD en Leefbaar Weert, oeps, Weert Lokaal slaat toe.

Lees verder
13 maart 2002

Reactie op verkiezingsuitslag: Loon naar werken leidt tot raadszetel

De kiezer heeft onze boodschap begrepen. In een klap wordt de SP de vijfde partij van Weert (als je de gefuseerde lokalen Pact97 en Werknemerspartij als een partij neemt). Zij kan nu aan de slag om ook in de raad een ander geluid te laten horen.

Lees verder
7 maart 2002

SP stemmers bedankt!

Gisteren haalde de SP tijdens de raadsverkiezingen haar eerste raadszetel in Weert en meteen heel Midden-Limburg. De SP plakte vannacht op alle borden in Weert 'SP-stemmers bedankt!'. Het is traditie van de partij om alle stemmers op deze manier te bedanken voor hun steun.

Lees verder
25 februari 2002

Waarom niet stemmen?

Om een antwoord te vinden op de vraag waarom veel mensen niet gaan stemmen heeft de SP een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen een onderzoek gedaan onder deze niet-stemmers. De resultaten bevstigen dat er ook in de ogen van de mensen veel mis is in Weert.

Lees verder
24 januari 2002

SP-Weert start enquête onder niet-stemmers

De SP is deze week een buurtonderzoek gestart onder niet-stemmers. In enkele Weerter wijken worden door medewerkers van de Socialistische Partij huis-aan-huis enkele vragen gesteld. Doel van de vragenlijst is om te horen waarom mensen niet gaan stemmen maar ook om stemgerechtigden aan het denken te zetten en ze tevens te wijzen op de zogenaamde sociaal-economische opkomstcijfers.

Lees verder
16 januari 2002

SP behaalt eerste overwinning in campagne

Als eerste nieuwe partij in Weert heeft de SP alle ondersteuningsverklaringen voor deelname aan de raadsverkiezingen van 6 maart as. binnen.

Lees verder
11 oktober 2001

'Leidt Paul Lempens Weerter SP naar raadszetel?'

Hij is 27 jaar jong en wil in maart de Weerter SP naar één, misschien wel twee zetels in de Weerter gemeenteraad leiden. Paul Lempens, geboren en getogen Weertenaar, heeft een HBO-opleiding Bibliotheek en Documentatie. Hij deed een jaar vrijwilligerswerk in de Filippijnen. Nu werkt hij aan de Technische universiteit in Eindhoven. "Ik doe daar het automatiseringswerk in de bibliotheek ", licht hij toe. Vier jaar geleden deed de SP niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Weert. "De basis was toen te smal. Maar nu telt onze afdeling zeventig leden en zijn we op meerdere fronten actief bezig. We komen met een kieslijst van zeker dertig mensen, dat is geen punt", verklaart de huidige Weerter SP-voorzitter Paul Lempens.

Lees verder
3 oktober 2001

SP Weert doet mee aan verkiezingen gemeenteraad

De Socialistische Partij afdeling Weert doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Voor deelname is besloten op een onlangs gehouden ledenvergadering.

Lees verder

U bent hier