h

SP over de nieuwe coalitie

3 april 2002

SP over de nieuwe coalitie

'Weert-Lokaal deelde afgelopen week aan ons mee dat er voor haar niets anders op zat dan een coalitie te vormen met VVD-D66-WAP. Wij zijn tevreden over de openheid van deze partij naar ons toe, dit zou ze echter naar CDA/PvdA en naar de bevolking ook moeten zijn. Uiteindelijk is alles toch weer in achterkamertjes geregeld.'

De SP in een brief aan alle fracties in de raad:


Aan alle politieke partijen in de gemeenteraad van Weert
Cc pers

Betreft: coalitievorming, naar aanleiding van brief CDA/PvdA

Weert, 3 april 2002

Geacht fractiebestuur,

Weert-Lokaal deelde afgelopen week aan ons mee dat er voor haar niets anders op zat dan een coalitie te vormen met VVD-D66-WAP. Wij zijn tevreden over de openheid van deze partij naar ons toe, dit zou ze echter naar CDA/PvdA en naar de bevolking ook moeten zijn. Uiteindelijk is alles toch weer in achterkamertjes geregeld.

Wij vinden de voorgestelde coalitie een te smalle basis hebben en bovendien is een rechtse coalitie niet goed voor Weert. Het paarse experiment van Verheggen zal op een fiasco uitlopen en geen lang leven beschoren zijn. Wij hopen dat er dan alsnog een minder rechts college, dus zonder de VVD, zal ontstaan.

De SP vaart haar eigen koers, dus de verhoudingen in de raad zijn 15:13:1 . Goede voorstellen van zowel het college als de rest van de raad kunnen op onze VOOR-stem rekenen. Het belang van de Weerter burger staat bij ons voorop. Samen met onze buitenparlementaire acties kunnen wij het meeste betekenen voor de mensen in Weert.

Met socialistische groet,

Paul Lempens
Jan Koole
SP-Weert

U bent hier