h

Wijkdossier Molenakker

16 juni 2018

Geslotenverklaring landbouwverkeer Molenakkerdreef/Helmondseweg

Foto: Michel Colignon

Sinds enkele jaren is de provinciale weg N275 Weert in de richting van Nederweert, vanaf de Ringbaan-Oost gesloten voor landbouwverkeer, met als gevolg dat agrariërs gebruik maken van de Molenakkerdreef en Helmondseweg als verbindingswegen tussen Weert en Nederweert. 

Lees verder
2 februari 2015

Gemeente aan de slag met aanbevelingen SP-rapport Molenakker

Foto: Hennie Beliën / SP Weert

Het antwoord van de gemeente Weert op het SP-rapport ‘buurtvoorzieningen Molenakker’, dat al in december 2013 gepresenteerd werd, heeft lang op zich laten wachten. Maar men gaat wel met de aanbevelingen aan de slag. De klachten van bewoners worden eindelijk gehoord!

Lees verder
7 december 2013

SP overhandigt rapport Molenakker

Tijdens de commissie-vergadering Economische Zaken van eind november overhandigde raadslid Bert Peterse een rapport over Molenakker aan de voorzitter van die commissie. 
Lees verder
12 oktober 2013

Bewoners: Parkeren en groenonderhoud probleem in Molenakker

Hoewel het goed wonen is in de wijk Molenakker worden parkeren en het onderhoud van de groenvoorziening door een belangrijk deel van de wijkbewoners als probleem ervaren. Dat blijkt uit een uitgebreide enquête die de SP in het oostelijk deel van Molenakker hield.

Lees verder
16 augustus 2011

SP-voorjaarsbrief 2011: speciaal voor Molenakker

SP-raadslid Jan Tak heeft dit voorjaar voor de bewoners van elk dorp en elke wijk in de gemeente Weert een brief gemaakt. Daarvoor is een selectie gemaakt uit de activiteiten van de SP in die wijk. Ook is een overzicht opgenomen van enkele stemmingen in de gemeenteraad. SP-voorzitter Jeroen Goubet: "De bedoeling is om mensen eenvoudig te informeren over het stemgedrag van hun favoriete partij. Rond de verkiezingen worden mensen doodgegooid met deze informatie, wij willen de mensen ook als er geen verkiezingen zijn betrekken bij de politiek."

Lees verder
26 mei 2009

Een scheidsrechter is pas een prima leidsman als hij onzichtbaar is

Jan TakAl weken wordt er in Weert gepraat over de compleet uit de hand gelopen Laatste Schooldag (LSD) begin mei. Na de eerste, terechte, verontwaardigde reacties leek het wel alsof iedereen elkaar de zwarte piet toe probeerde te schuiven wat betreft de oorzaak en de verantwoordelijkheid voor de ongeregeldheden. ‘Ik heb daar meer moeite mee dan met het feit op zich’, aldus SP raadslid Jan Tak maandag tijdens de commissievergadering Algemene Zaken.

Lees verder
5 februari 2007

Onterechte kritiek college: SP is niet negatief over heropening JOP

Eind vorig jaar stelde de SP vragen aan het college van B&W over de heropening van de Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) op Molenakker. Hierin vroeg de SP welke maatregelen er getroffen gaan worden om nieuwe overlast te voorkomen.

Lees verder
24 december 2006

SP: Herhaling overlast voorkomen bij opnieuw openen JOP

In 2005 werd de jongeren hangplek aan het Molenakkerplein gesloten omdat jongeren teveel overlast veroorzaakten rond het gebouw. Vanaf januari aanstaande gaat de hangplek weer open. De SP vindt dat een goede zaak maar zet hier toch een aantal vraagtekens bij. In een brief aan het college vraagt de partij hoe de situatie sinds de sluiting veranderd is, om herhaling van de problemen te voorkomen.

Lees verder
7 februari 2006

Verkiezingsdebat voor de binnenstad, Fatima, Biest, Groenewoud en Molenakker (ingezonden mededeling)

De politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van dinsdag 7 maart as. van Weert, nodigen u van harte uit voor het verkiezingsdebat op dinsdag 7 februari in Golden Tulip. De avond is vooral bedoeld voor de mensen die wonen in de binnenstad, Fatima, Biest, Groenewoud en Molenakker, maar ook de overige inwoners van Weert zijn van harte welkom.

Lees verder
6 april 2005

Burgemeester gaat praten met vrijwilligers JOP Molenakkerplein

Op verzoek van de Socialistische Partij gaat burgemeester Niederer binnenkort praten met de vrijwilligers van de overdekte hangplek in wijkgebouw De Spil in Molenakker.

Lees verder

Pagina's

U bent hier