h

Wijkdossier Biest

11 juli 2018

SP maakt werk van huurprobleem Graafschap Hornelaan

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Uit onderzoek van de SP in Weert is gebleken dat bewoners van een appartementencomplex aan de Graafschap Hornelaan in Weert te veel huur hebben betaald. De partij kreeg signalen van bezorgde huurders dat de sociale huurwoningen boven de huurtoeslaggrens waren gestegen. Naar aanleiding van dit signaal kwam de partij direct in actie.

Lees verder
20 mei 2014

Zorg dat Weert bereikbaar is tijdens evenementen

Van 16 tot en met 18 mei is de stadstriathlon een mooi jaarlijks evenement in Weert. Deze editie werd getrakteerd op erg mooi weer. Echter is de bereikbaarheid van de stad en het centrum niet optimaal geweest, evenals de communicatie hierover. Bovendien zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Weert en Eindhoven met gevolgen van dien. Een vervelende samenloop van omstandigheden.

Lees verder
24 november 2011

Fietspad Graafschap Hornelaan: nog even geduld aub

Pas in het eerste kwartaal van 2012 zal het fietspad langs de Graafschap Hornelaan opgeknapt worden. De SP heeft al meerdere keren samen met medewerkers van De Risse aangedrongen op het opknappen van het pad waarop veel medewerkers van de sociale werkvoorziening fietsen.

Lees verder
16 augustus 2011

SP-voorjaarsbrief 2011: speciaal voor de Biest

SP-raadslid Jan Tak heeft dit voorjaar voor de bewoners van elk dorp en elke wijk in de gemeente Weert een brief gemaakt. Daarvoor is een selectie gemaakt uit de activiteiten van de SP in die wijk. Ook is een overzicht opgenomen van enkele stemmingen in de gemeenteraad. SP-voorzitter Jeroen Goubet: "De bedoeling is om mensen eenvoudig te informeren over het stemgedrag van hun favoriete partij. Rond de verkiezingen worden mensen doodgegooid met deze informatie, wij willen de mensen ook als er geen verkiezingen zijn betrekken bij de politiek."

Lees verder
3 september 2010

Gemeente gaat fietspad Graafschap Hornelaan opknappen

Onlangs kreeg de SP van enkele medewerkers van sociale werkvoorziening De Risse klachten over de staat van de fietspaden langs de Graafschap Hornelaan. De paden liggen er slecht bij. Boomwortels hebben de bestrating omhoog gedrukt wat vervelend en zelfs gevaarlijk is voor fietsers. De gemeente gaat de fietspaden nu versneld opknappen.

Lees verder
15 april 2008

ROOD in de Biest

ROOD in de BiestGisteravond trok ROOD de Biest in om langs de deur te gaan en eens te kijken wat er allemaal speelt in de wijk. Als extraatje deelden de jonge SP-ers ook het partijblad De Tribune uit aan geïnteresseerde Biestenaren.

Lees verder
7 februari 2006

Verkiezingsdebat voor de binnenstad, Fatima, Biest, Groenewoud en Molenakker (ingezonden mededeling)

De politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van dinsdag 7 maart as. van Weert, nodigen u van harte uit voor het verkiezingsdebat op dinsdag 7 februari in Golden Tulip. De avond is vooral bedoeld voor de mensen die wonen in de binnenstad, Fatima, Biest, Groenewoud en Molenakker, maar ook de overige inwoners van Weert zijn van harte welkom.

Lees verder
10 mei 2003

Initiatiefvoorstel SP en D66 status wijk- en dorpsraden

De wijk- en dorpsraden hebben een onduidelijke status. Dat is voor de wijk- en dorpsraden, maar ook voor de contacten met gemeente, burgers en organisaties niet wenselijk. Soms wordt nagelaten de wijkraad om advies te vragen of te informeren. De SP en D66 stelden gezamenlijk een initiatiefvoorstel op.

Lees verder

U bent hier