h

Zorg dat Weert bereikbaar is tijdens evenementen

20 mei 2014

Zorg dat Weert bereikbaar is tijdens evenementen

Van 16 tot en met 18 mei is de stadstriathlon een mooi jaarlijks evenement in Weert. Deze editie werd getrakteerd op erg mooi weer. Echter is de bereikbaarheid van de stad en het centrum niet optimaal geweest, evenals de communicatie hierover. Bovendien zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Weert en Eindhoven met gevolgen van dien. Een vervelende samenloop van omstandigheden.

“De werkzaamheden aan het spoor waren bij de gemeente bekend, het stond op de gemeentelijke website.” Aldus SP-raadslid Bert Peterse: “Het is niet goed als de stad tijdens evenementen per spoor of per weg slecht bereikbaar is of als bezoekers de parkeergelegenheden niet goed kunnen vinden. Ook de informatievoorziening aan de eigen inwoners kan beter. Bewoners van het centrum, Fatima en Biest zijn niet geïnformeerd (bijvoorbeeld met een brief) over afsluitingen en omleidingen. Er is alleen op de gemeentelijke site een nieuwsbericht geplaatst.”

De SP vraagt het college de centrumbewoners te betrekken bij het opstellen van omleidingsroutes met evenementen. Peterse: “De bewoners kennen de praktijk het beste, dus betrek ze bij het maken van de plannen. En als door evenementen parkeervoorzieningen echt onbereikbaar zijn, zorg dan voor goede alternatieven en informatie om deze te bereiken. Met de stadstriathlon was de Wilhelminasingel richting Bassin vanaf het Patronaatsplein afgesloten. Gevolg was dat de parkeergarage Poort van Limburg en parkeerplaats Penitentenstraat niet direct bereikbaar was. Ook was er geen omleiding aangegeven, terwijl deze parkeerlocaties direct aan het parcours lagen en gewoon gebruikt konden worden.”

U bent hier