h

Openbaar vervoer

1 november 2017

Stramproyenaren blij met actie bushalte SP

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Eind vorige week stonden enkele SP'ers in alle vroegte bij de bushalte aan de Julianastraat in Stramproy om goed nieuws te brengen. Er komen meer fietsenrekken bij de bushalte en  waarschijnlijk komt er ook een groter bushokje.

Lees verder
15 oktober 2017

Meer fietsenrekken en waarschijnlijk groter bushokje in Stramproy

Foto: Nico van den Bent

Naar aanleiding van vragen van de SP komen er meer fietsenrekken bij de bushalte aan de Julianastraat in Stramproy. Ook wordt er nog overleg gevoerd met de eigenaar van het bushokje of het mogelijk is een groter hokje te plaatsen. De SP stelde deze zaken vorige maand in de commissievergadering Ruimte aan de orde.

Lees verder
11 oktober 2017

Eindelijk geld voor personentrein Weert – België

Foto: Joey Engelen / VVD Weert

Ondanks een hoop onzalige plannen bevat het Haagse regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en Christenunie ook positiefs voor Weert: de spoorlijn tussen Weert en Hamont in België wordt geschikt gemaakt voor personenvervoer. Dat betekend dat de lijn ook geëlektrificeerd gaat worden. Weert krijgt haar lang gewenste snelle treinverbinding met Antwerpen.

Lees verder
26 april 2017

Zet de provincie de deur voor de IJzeren Rijn open?

Zo’n tien jaar geleden sloten Weert, diverse Midden Limburgse, Belgische en Duitse gemeenten samen met de provincie en diverse groene organisaties een ‘pact’ om goederenvervoer via de IJzeren Rijn tegen te houden. De provincie lijkt bij monde van Gedeputeerde Mackus de deur vandaag toch weer open te zetten. De SP wil opheldering en vraagt zich af of het College van Burgemeester en Wethouders net zo verbaasd is.

Lees verder
6 oktober 2016

SP Limburg opent meldpunt openbaar vervoer

Gisteren werd de dienstregeling van Arriva bekend gemaakt. Vanaf 11 december 2016 gaat het OV in Limburg veranderen. De SP wil weten hoe de veranderingen uitpakken voor de reizigers en waar de problemen liggen. Daarom heeft de SP vandaag een meldpunt openbaar vervoer geopend.

Lees verder
26 maart 2016

Zeggenschap over doelgroepenvervoer blijft lokaal

Op 11 december 2016 gaat een nieuwe dienstregeling in voor het openbaar vervoer in Limburg. Veolia heeft de afgelopen 10 jaar het openbaar vervoer gedaan. Destijds werd het doelgroepenvervoer ook door Veolia gewonnen en uitgevoerd. Voor de nieuwe periode zijn gemeenten zelf weer verantwoordelijk dit te organiseren. De wijze waarop zorgde voor discussie in de gemeenteraad van Weert. De SP speelde een belangrijke rol hier in.

Lees verder
20 mei 2014

Zorg dat Weert bereikbaar is tijdens evenementen

Van 16 tot en met 18 mei is de stadstriathlon een mooi jaarlijks evenement in Weert. Deze editie werd getrakteerd op erg mooi weer. Echter is de bereikbaarheid van de stad en het centrum niet optimaal geweest, evenals de communicatie hierover. Bovendien zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Weert en Eindhoven met gevolgen van dien. Een vervelende samenloop van omstandigheden.

Lees verder
20 december 2013

Haagse politiek pakt regio alweer: voorlopig geen stoptrein Weert - Roermond

Na het krampachtige vasthouden van de regering aan een ‘nee’ voor de KMS een paar weken geleden, komt er nu opnieuw tegenwerking voor Weert en de regio vanuit Den Haag. Er vond gisteren een debat in de Tweede Kamer plaats waarin gesproken werd over een stoptreindienst tussen Weert en Roermond met stops in Baexem en Haelen. Met name coalitiepartijen VVD  en PvdA blokkeerden  een voorstel van de Christenunie om dit mogelijk te maken.

Lees verder
1 november 2012

Tariefsverhoging parkeren uitgesteld

De verhoging van het parkeertarief in zone 2 van 0,70 euro naar 0,90 euro is uitgesteld. Onder aanvoering van de SP-fractie vroeg de gemeenteraad aan het college van BenW om meer inzicht in de financiële gang van zaken rondom parkeren.

Lees verder
17 december 2011

Bezuinigingstapeling treft ouders met leerlingenvervoer

Er wordt 100.000 euro bezuinigd op het leerlingenvervoer. VVD, CDA, Weert Lokaal en D66 stemden voor deze maatregel. Hierdoor worden kwetsbare kinderen op het speciaal basisonderwijs de dupe. De SP is tegen en vond de PvdA aan haar zijde.

Lees verder

Pagina's

U bent hier