h

SP maakt werk van huurprobleem Graafschap Hornelaan

11 juli 2018

SP maakt werk van huurprobleem Graafschap Hornelaan

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Uit onderzoek van de SP in Weert is gebleken dat bewoners van een appartementencomplex aan de Graafschap Hornelaan in Weert te veel huur hebben betaald. De partij kreeg signalen van bezorgde huurders dat de sociale huurwoningen boven de huurtoeslaggrens waren gestegen. Naar aanleiding van dit signaal kwam de partij direct in actie.

Al snel bleek uit de huurovereenkomst dat de woning nooit in aanmerking was gekomen voor huurtoeslag. Ondanks dat de kale huurprijs wel onder de huurtoeslaggrens lag, tellen een aantal servicekosten ook mee voor de rekenhuur. De woning was dus nooit een sociale huurwoning, terwijl de folder van Wonen Limburg duidelijk was “De woonoppervlakte van de appartementen bedraagt circa 75 m2 en de huurprijs is beneden de huurtoeslaggrens.”

In samenwerking met enkele bewoners van het complex heeft de SP een mail opgesteld met het verzoek om de woning toch onder de huurtoeslaggrens te plaatsen. Wonen Limburg heeft gehoor gegeven aan dit verzoek en alle 6 woningen in het complex waar deze situatie van toepassing was verlaagd tot op de huurtoeslag grens. Daarnaast krijgen de betreffende huurders de te veel betaalde huur terug van de woningcorporatie. Hiermee is voorkomen dat mensen in de toekomst zouden moeten verhuizen.

Foto: Maurits Gemmink / SP
“Als SP vinden we het belangrijk dat sociale huurwoningen ook sociale huurwoningen blijven. We zullen dan ook, als in het najaar de afspraken met de corporatie gemaakt gaan worden voor 2019, de mogelijkheden bekijken om ervoor te zorgen dat woningen die op of onder de toeslaggrens liggen, niet boven de toeslaggrens te verhogen. Ook in Weert moet wonen betaalbaar zijn.” Aldus SP fractievoorzitter Jeroen Goubet.

De partij blijft de situatie rondom het complex volgen. Mocht u hier vragen over hebben of loopt u ergens tegenaan? Dan kunt u contact opnemen met de SP via: weert@sp.nl

U bent hier