h

Slooplannen Pastoor Frantzenstraat

15 september 2005

Raadsuitspraak 'Eerst nieuwbouw, dan sloop' op Past Frantzenstraat niet gevolgd

SloopkraanDe gemeenteraad heeft in februari 2004 als voorwaarde aan de plannen op de Pastoor Frantzenstraat gesteld dat eerst nieuwbouw moest plaatsvinden alvorens er zou worden gesloopt. In week 39 wordt een eerste deel van de huizen gesloopt, maar er is nog geen nieuwbouw gepleegd. De SP vraagt aan B&W waarom ze zich niet aan deze uitspraak van de raad houdt.

Lees verder
27 oktober 2004

Rapport: Pastoor Frantzenstraat opknappen voor 16.000 euro

De Pstoor FrantzenstraatDe conclusie van een door het bewonerscomite Pastoor Frantzenstraat gepresenteerd bouwkundig rapport bevestigd de indruk die de SP al had. De huizen zijn voor een klein bedrag op te knappen. Het rapport is afkomstig van het SP-Bouwteam uit Rotterdam.

Lees verder
16 december 2003

Sociaal pan voor huurders PFS onder de maat

Pastoor FrantzenstraatDe Socialistische Partij wijst het sociaal plan van BALANS voor de Pastoor Frantzenstraat af. Uit onderzoek van de partij blijkt onder andere dat de verhuiskostenvergoeding beneden landelijk niveau ligt. Ook is het plan niet van te voren met de huurders besproken. In een brief aan de gemeente dringt de SP aan op spoedig overleg met huurders, gemeente en BALANS.

Lees verder
30 oktober 2003

SP lanceert actie-website omtrend Pastoor Frantzenstraat

Op deze website presenteert het bewonerscomite van deze met sloop bedreidgde volksbuurt op Keent haar standpunt en blijft u op de hoogte van alle acties.

Lees verder
29 augustus 2003

Geslaagd buurtfeest Pastoor Frantzenstraat en omgeving

Vandaag hield de Pastoor Frantzenstraat op Keent een buurtfeest, waarmee de buurt aandacht wil vragen voor haar situatie. Verhuurder BALANS wil de woningen slopen, terwijl de huizen van goede kwaliteit en betaalbaar zijn. De bewoners zijn tegen sloop, het is immers een fijne buurt zonder problemen, en dat lieten ze vandaag ook o.a. voor de camera van RTL4 weten.

Lees verder
15 augustus 2003

‘Ze slopen niet alleen je huis, maar je hele sociale leven’

Als het sloop-spook begint rond te waren zijn de laatste dagen van een woonwijk geteld, zo lijkt het…Of toch niet? SP-Kamerlid Piet de Ruiter bezocht twee woonwijken in Weert waarvan de bewoners samen met de lokale SP in verzet kwamen.

Lees verder
30 juli 2003

SP, WAP en PvdA stellen kritische vragen over de sloop van Pastoor Frantzenstraat en omgeving

De drie partijen in de Weerter gemeenteraad willen weten wat Burgemeester en Wethouders vinden van de harde sloopplannen van BALANS. Ze willen onder andere weten wat het college besluit wanneer een meerderheid van de bewoners tegen de sloop van deze betaalbare kwalitatief goede woningen is.

Lees verder
8 juli 2003

Werkbezoek SP Tweede Kamer-lid Piet de Ruiter succesvol en inspirerend

SP Tweede Kamerlid Piet de Ruiter heeft op 8 juli een bezoek gebracht aan Weert. Hij sprak met mensen op Keent en Fatima en met vertegenwoordigers van de huurdersbelangenverenigingen. Des avonds kreeg het publiek een uitleg over de plannen van de Bende van Balkenende, m.n. op het gebied van de volkshuisvesting en de alternatieven van de SP.

Lees verder
7 juli 2003

Standpunt bewoners Past. Frantzenstraat aangeboden aan de raad

Bewoners van de Pastoor Frantzenstraat boden vandaag een verklaring aan aan de gemeenteraad: Slopen NEE, Opknappen OK!

Lees verder
1 juli 2003

Bewonerscomite Past. Frantzenstraat opgericht

Deze week is het bewonerscomité Pastoor Frantzenstraat en omgeving opgericht. De bewoners hebben als ondertitel voor hun organisatie gekozen: ‘een volksbuurt met kwaliteit: daar zeg je U tegen!’

Lees verder

Pagina's

U bent hier