h

Blog Mathijs Fiddelaers

5 september 2019

Voetbal is van ons

'Gestolen van de arbeidersklasse, kapot gemaakt door het kapitaal. Red het voetbal. Geef het terug aan de supporters. Introduceer de 50+1 regel’ Bury FC, één van de oudste clubs uit Engeland, is vorige week failliet verklaard. De in 1885 opgerichte club maakte 125 jaar lang deel uit van de voetbalwereld en de gelijknamige gemeenschap Bury. De club zat al langer in financiële problemen maar woensdag viel definitief het doek.

Lees verder
18 juli 2019

De SP is onze partij

Het mooie aan onze partij is onze democratie.
 

Lees verder
14 juni 2019

We kunnen de wereld veranderen

Elke keer als we iets kleins veranderen, zoals een ravotterrein, veranderen we de wereld. Maar nog belangrijker, we veranderen iets in de hoofden van mensen. Zodra mensen ervaren dat als zij samen actievoeren, zij samen sterk genoeg zijn om zaken te veranderen.

Lees verder
14 juni 2019

23 mei mogen we weer

Mensen vragen mij altijd wat is nu het verhaal van de SP over Europa?  En eigenlijk is dat niet zo moeilijk. We willen niet uit de Europese Unie, maar we moet wel wat veranderen. We willen af van de bemoeienis van Brussel over ons eigen land.

Lees verder
14 juni 2019

We moeten ons doel nooit vergeten

Een tegenvaller. Dat was het toen ik 20
maart op de bank de uitslagen zag van de verkiezingen. Natuurlijk
hield ik rekening met verlies, maar dit was een flinke klap.

Lees verder
14 juni 2019

De echte bondgenoot

Ze komen als paddenstoelen uit de grond, politieke partijen die in eens de straat op gaan in campagnetijd. 

Lees verder
12 april 2019

Hondsbrutale actie van Fractie Goubet - Duijsters en DUSWeert

Foto: SP

Afgelopen weken was er geen hond te bekennen van de Fractie Goubet - Duijsters (FGD) en van de fractie DUSWeert. Niet bij het ophalen van de handtekeningen, niet tijdens de gesprekken met hondenbezitters en niet bij het bezoek van de wethouder. Nu maken zij zich plots druk over de ravottterreinen in Weert.

Lees verder
19 maart 2019

Reken af met Rutte en kies voor rechtvaardigheid!

Foto: SP
40.000 mensen (!) waren 10 maart aanwezig bij de historische klimaatmars in Amsterdam. Zij eisen klimaatrechtvaardigheid. Het is niet rechtvaardig als onze energie rekening stijgt terwijl grote vervuilers als Shell gematst worden met subsidies. Het zijn de grote bedrijven die de klimaatverandering veroorzaken. Maar wij krijgen de rekening?!
Lees verder

U bent hier