h

Reken af met Rutte en kies voor rechtvaardigheid!

19 maart 2019

Reken af met Rutte en kies voor rechtvaardigheid!

Foto: SP
40.000 mensen (!) waren 10 maart aanwezig bij de historische klimaatmars in Amsterdam. Zij eisen klimaatrechtvaardigheid. Het is niet rechtvaardig als onze energie rekening stijgt terwijl grote vervuilers als Shell gematst worden met subsidies. Het zijn de grote bedrijven die de klimaatverandering veroorzaken. Maar wij krijgen de rekening?!

Afgelopen vrijdag kwamen 40.000 (!) leraren, studenten en scholieren samen in Den Haag. Na jarenlange bezuinigingen in het onderwijs willen zij investeringen zien! We zien er gebeurt als het onderwijs aan de markt wordt overgelaten. Door jarenlange bezuinigingen in het onderwijs kiezen steeds minder mensen er voor om voor de klas te staan. Hierdoor ontstaat er een tekort aan docenten waardoor de klassen voller worden en de werkdruk toeneemt. Ook (toekomstige) studenten vangen de klappen van de bezuinigingen. Door de invoering van het schuldenstelsel en het afschaffen van de studiefinanciering kiezen steeds minder jongeren ervoor om een studie te volgen. Zij willen geen schuld, maar een leven opbouwen. Het is tijd om in het onderwijs te investeren! Maak het vak leraar weer aantrekkelijk, verhoog het salaris en pak de werkdruk aan. Laat jongeren weer ongerust een studie volgen en schaf het asociale schuldenstelsel af!

Gistermorgen legden medewerkers van de NS 66 minuten het werk stil en reedt de politie met 66 kilometer per uur naar Den Haag om er voor te zorgen dat zij met 66 jaar met pensioen kunnen.
In heel het land (!) kwamen mensen uit allerlei sectoren bijeen om op te komen voor een rechtvaardig pensioenleeftijd. Zo kwamen in Heerlen medewerkers uit de metaal, de zorg, de schoonmaak, de sociale werkvoorziening en callcentra in actie voor hun pensioenleeftijd.

Het is duidelijk. Het gaat flink mis in ons land en Nederland is klaar met Rutte. Mensen twijfelen of ze gaan stemmen morgen. Maar niet stemmen helpt niet. Integendeel. In rijke buurten gaan mensen altijd stemmen. Als u thuisblijft, hebben zij de macht. Laat hen niet de dienst uitmaken en ga dus stemmen!

Kies morgen voor rechtvaardigheid en stem SP.

U bent hier