h

Hondsbrutale actie van Fractie Goubet - Duijsters en DUSWeert

12 april 2019

Hondsbrutale actie van Fractie Goubet - Duijsters en DUSWeert

Foto: SP

Afgelopen weken was er geen hond te bekennen van de Fractie Goubet - Duijsters (FGD) en van de fractie DUSWeert. Niet bij het ophalen van de handtekeningen, niet tijdens de gesprekken met hondenbezitters en niet bij het bezoek van de wethouder. Nu maken zij zich plots druk over de ravottterreinen in Weert.

Vandaag las ik een stuk in de krant waarin stond dat de FGD en DUSWeert komende woensdag een voorstel indienen. Zij willen de ravotterreinen in Weert omheinen met een hekwerk, omdat deze onveilig zijn, zoals het terrein in de wijk Boshoven. Juist, dat is hét ravotterrein waar hondenbezitters, samen met de SP, al weken actie voor voeren, en waarbij afgelopen maandag ruim honderd handtekeningen aan de wethouder zijn overhandigd.

Ik vraag me af of de twee partijen wel degelijk met hondenbezitters op Boshoven hebben gesproken zoals de SP dat heeft gedaan. Ik vermoed haast van niet. Zij hebben gezien dat de SP iets heeft opgemerkt, dit heeft opgepakt en er werk van heeft gemaakt. Beide partijen kiezen iets waarmee zij makkelijk kunnen scoren. Hier kan ik maar 1 woord voor bedenken: hondsbrutaal!

Ondanks dat de wij niet meer in de raad zitten, zijn wij niet uit het straatbeeld verdwenen. Integendeel. We zijn weer te vinden in de wijken en buurten van Weert om samen met inwoners problemen aan te pakken en hen meer zeggenschap te geven over hun wijk of buurt.

Fijn dat FGD en DUSWeert het voor de mensen wilt oplossen, maar dit is een actie van de mensen. Zij staan op om hun buurt te veranderen, laat deze actie dan ook van hen blijven.

U bent hier