h

Q-park wil bewoners Fatima en Keent betaald laten parkeren

14 augustus 2008

Q-park wil bewoners Fatima en Keent betaald laten parkeren

q-parkParkeerbedrijf Q-Park wil dat de gemeente de gratis parkeermogelijkheden in de buurt van haar betaald parkeerterrein aan de Parallelweg in Weert beperkt. Deze opmerking is SP-er Herman Beuvens in het verkeerde keelgat geschoten.

“In plaats dat Q-Park zelf eens kijkt hoe hun parkeerterrein aantrekkelijker gemaakt kan worden door te kijken naar de tarieven en de betaalwijze, willen ze hun probleem afschuiven naar de gemeente en naar de omwonenden. Zo’n brutaliteit is in Weert nog maar zelden vertoont”, aldus SP-raadslid Herman Beuvens.

Tientallen jaren konden treinreizigers en bezoekers van de Weerter binnenstad gratis op het betreffende terrein hun auto parkeren totdat de Nederlandse Spoorwegen, eigenaar van de grond, besloot om daar een einde aan te maken. Q-Park, een landelijke organisatie van de NS, die parkeergarages en parkeerterreinen beheert, mocht daar een betaald parkeerterrein gaan exploiteren. Op deze wijze verdwenen in een klap enkele honderden vrije parkeerplaatsen in het centrum van Weert.

Dat heeft tot veel overlast gezorgd in de aangrenzende wijken, Fatima en Keent, waar veel bewoners opeens hun eigen auto niet meer voor de deur of zelfs niet meer in de eigen straat konden parkeren. De SP heeft er onderzoek gedaan en de bewoners ondersteund. Noodgedwongen hebben in veel straten de bewoners dan maar gekozen voor vergunning parkeren hetgeen hun € 30,- per jaar kost.

Nu wil Q-Park dus dat aan het vrij parkeren rondom “hun” parkeerterrein een einde komt. Dat zou betekenen dat alle bewoners dan maar een parkeervergunning á € 30,- per jaar zouden moeten betalen ook in die straten waar men nu nog vrij kan parkeren opdat Q-Park nu eens eindelijk geld kan gaan verdienen aan hun parkeerterrein.

Herman Beuvens zal in de komende commissievergadering hierover een opmerking maken.

De ingang van het Q-park aan de Parallelweg
De ingang van het Q-park aan de Parallelweg

 enkele parkeerplaatsen vooraan bij het station bezet...
Een inmiddels vertrouwd beeld: enkele parkeerplaatsen vooraan bij het station bezet...

En voor de rest honderden meters aan lege parkeerplaatsen midden in het centrum
En voor de rest honderden meters aan lege parkeerplaatsen midden in het centrum

'Q-park: Gratis parkeren beperken'
SP wil maatregelen voor parkeerproblemen Fatima
Parkeeroverlast in uw buurt? Melden!

U bent hier