h

SP en D66 willen opheldering over ruzie tussen Bosuil en gemeente

11 april 2008

SP en D66 willen opheldering over ruzie tussen Bosuil en gemeente

Optreden in MC de BosuilEr wordt al heel wat jaren gesproken over de problemen bij Muziekcentrum de Bosuil. De laatste tijd kreeg de SP de indruk dat er schot in de zaak zat. Maar twee weken terug stuurde De Bosuil een boze brief aan het college en de raad.

Tijdens een gesprek tussen De Bosuil en de gemeente over de cultuurnota die Weert op aan het stellen is, ging er het een en ander mis. In de cultuurnota wil de gemeente Weert haar beleid op het gebied van cultuur voor de komende jaren vastleggen. De Bosuil is het niet eens met de zienswijze van de gemeente op het poppodium zoals die in de nota naar voren komt.

De SP en D66 willen uitleg over de onenigheid tussen De Bosuil en de gemeente. Daarnaast willen de partijen weten of er werk gemaakt wordt van de professionalisering van het poppodium. De mening van SP en D66 dat dit noodzakelijk is om De Bosuil overeind te houden, wordt ondersteund door de conclusies van een onderzoek vorig jaar. In dit onderzoek in opdracht van de gemeente is onderzocht welke maatregelen nodig zijn om de toekomst van De Bosuil veilig te stellen.

De vragen van SP en D66 aan het college

Aan: het College van B&W van de gemeente Weert
Kopie aan: Gemeenteraad

Betreft: vragen op basis van art. 40 RvO met verzoek om mondelinge beantwoording: Stand van zaken Muziekcentrum de Bosuil

Weert, 11 april 2008

Geacht college van B&W,

Er wordt al heel wat jaren gesproken over Muziekcentrum de Bosuil. Menig keer is de Bosuil onderwerp geweest van commissie Welzijn. De laatste tijd kregen wij de indruk dat er schot in de zaak zat. Maar tot onze verbazing lazen wij de brief van 31 maart van de Bosuil met daarin de nodige kritiek. Vandaar onze volgende vragen:

  • Klopt het dat betreffende externe deskundige niet op de hoogte was van de popnota uit 1999? Zo ja, hoe is dat mogelijk?
  • Klopt het dat het gesprek met de Bosuil plaatsvond op de dag dat er een eerste versie van de cultuurnota werd gepresenteerd? Zo ja, stond hier al iets in over de Bosuil en zo ja, wat stond er dan in?
  • Klopt de geschetste situatie in de brief over het gesprek bij de Bosuil over de cultuurnota? Zo ja, vindt u het geschetste beeld een juiste omgang met de betreffende instelling?
  • Wat gaat u doen aan de verhoudingen die nu zijn ontstaan tussen de Bosuil en de gemeente?
  • Bent u het met ons eens dat een professionalisering van de Bosuil noodzakelijk is?
  • Wanneer kan de raad een compleet plan verwachten voor de Bosuil? Worden in dat plan ook de uitkomsten van het onderzoek “Professionalisering Door Samenwerking” meegenomen, die in opdracht van dit college is gedaan?

Met vriendelijke groet,

Rudy Nordhausen
Socialistische Partij

Marie-Michelle Stokbroeks
D66

Inbreng SP cultuurnota
Recent opinieartikel SP Weert: Geef de Bosuil lucht
Uit 2005: SP en D66 willen professionalisering Bosuil
Ook het college is de mening van professionalisering toegedaan, zo bleek tijdens de behandeling van de voorjaarsnota

U bent hier