h

Opknappen Moesdijk beter dan nieuw megawinkelcentrum op Kampershoek

3 september 2007

Opknappen Moesdijk beter dan nieuw megawinkelcentrum op Kampershoek

 www.3d-partners.nlHet plan om op het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek-Noord een zogenaamd ‘frunshoppingcentrum’ te bouwen stuit al een tijd op veel kritiek. De SP vindt een ‘frunshoppingcentrum’ volstrekt overbodig. Zo een centrum gaat ten koste van de ondernemers in de binnenstad, en lijdt tot verloedering van het bedrijventerrein in Weert dat deze functie al vervult, het bedrijventerrein Moesdijk langs de Roermondseweg.

Ook uit het oogpunt van duurzaamheid, het niet steeds weer aanleggen van nieuwe industrieterreinen, is dit de beste keuze.

Een nieuw ‘Frunshoppingcentrum’ zal bovendien moeten concurreren met soortgelijke bedrijvenparken als het ‘Outletcenter’ in Roermond en de woonboulevard bij Eindhoven. De initiatiefnemers van het frunshoppingcentrum willen ‘zo’n een miljoen auto’s per jaar ontvangen’ De vraag is of zoiets wel haalbaar is.

In het nieuwe winkelcentrum op Kampershoek zouden een aantal bedrijven van de Roermondseweg/Moesdijk worden gevestigd, waarschijnlijk enkele uit de Weerter binnenstad, en een groot aantal nieuwkomers. Een riskante operatie met veel onzekerheden, die ten koste gaat van de Weerter binnenstad

Die binnenstad moet juist gestimuleerd worden. Wanneer de binnenstad van Weert beter toegankelijk gemaakt wordt door een betere promotie van de bus, het gratis maken van de fietsenstalling, en betere parkeerfaciliteiten (achteraf betalen, één tarief), is er een véél nuttigere investering gedaan.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van november 2007 zal het college van B&W met een voorstel bij de raad komen: een nieuw winkelcentrum op Kampershoek of revitalisering van het winkelcentrum Roermondseweg/Moesdijk.

Vragen over 'frunshopping'-werkbezoek

U bent hier