h

Frunshoppark

20 oktober 2011

SP kiest voor kwaliteit detailhandel Moesdijk

PDV-locatie MoesdijkDe detailhandel op de Moesdijk is weer in het nieuws. Het college van Weert stelt voor om hier alleen bepaalde typen winkels toe te staan. De SP kan zich in grote lijnen vinden in dit idee, maar wil dat de kwaliteit voorop staat.

Lees verder
12 maart 2009

Verklaring SP inzake integriteit raadslid Verheggen

Verklaring van de SP over het onderzoeksrapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) naar de mogelijke belangenverstrengeling van raadslid Verheggen door zijn adviseurschap bij projectontwikkelaar Focus. Uitgesproken door SP-fractievooritter Herman Beuvens tijdens een extra raadsvergadering over het onderwerp gisteravond.

Lees verder
30 oktober 2008

SP helpt college aan meerderheid, Frunpark definitief van de baan

 www.3d-partners.nlEen meerderheid van SP, PvdA en CDA in de Weerter gemeenteraad steunde gisteren tijdens de raadsvergadering het collegevoorstel vóór het opknappen van bedrijventerrein Moesdijk en tegen de ontwikkeling van een Frunshoppark.

Lees verder
11 oktober 2008

VVD, D66, Weert Lokaal, Kernpunt, CDA laten Weerter winkeliers in de steek

 www.3d-partners.nlEen meerderheid in de Weerter gemeenteraad van VVD, D66, Weert Lokaal, Kernpunt en CDA houdt de optie van een Frunpark open. Daarmee zijn ze blind voor adviezen van de Kamer van Koophandel, MKB Limburg / MKB Weerterland, hoofdbedrijfschap detailhandel en een groot deel van de winkeliers in de binnenstad en de rest van Weert. Waaronder de winkeliers op de huidige PDV-locatie, het bedrijventerrein Moesdijk. De SP vindt dat een kwalijke zaak.

Lees verder
24 september 2008

SP blij met afketsen ‘frunshoppark’

 www.3d-partners.nlHet college van B&W maakte vandaag bekend dat het afziet van de ontwikkeling van een ‘frunshoppark’ op het toekomstige industrieterrein Kampershoek-Noord. In plaats daarvan wordt er gekozen voor het opknappen van industrieterrein Moesdijk. Dit is wat de SP altijd al pleitte, en de partij is daarom erg blij met het besluit.

Lees verder
28 januari 2008

Winkeliers hoeven niet zo nodig te frunshoppen

Wat voor winkels zouden er eigenlijk in zo'n 'frunshoppingcentrum' komen? . Foto: www.3d-partners.nlAl enige tijd speelt de discussie over het wel of niet bouwen van een zogenaamd ’frunshoppingcentrum’ op industrieterrein Kampershoek Noord. Één van de grote bezwaren is dat zo’n centrum wel eens ten koste zou kunnen gaan van ondernemers met een winkel in de binnenstad. Om hier meer zich op te krijgen heeft de raad besloten dat er vastgelegd moet worden welke winkels er in aanmerking kunnen komen om in zo’n frunshoppingcentrum te liggen. Tot dusver geen probleem volgens de SP.

Lees verder
3 september 2007

Opknappen Moesdijk beter dan nieuw megawinkelcentrum op Kampershoek

 www.3d-partners.nlHet plan om op het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek-Noord een zogenaamd ‘frunshoppingcentrum’ te bouwen stuit al een tijd op veel kritiek. De SP vindt een ‘frunshoppingcentrum’ volstrekt overbodig. Zo een centrum gaat ten koste van de ondernemers in de binnenstad, en lijdt tot verloedering van het bedrijventerrein in Weert dat deze functie al vervult, het bedrijventerrein Moesdijk langs de Roermondseweg.

Lees verder
9 augustus 2006

Vragen over 'frunshopping'-werkbezoek

In de vakantieperiode werd de gemeenteraad uitgenodigd voor een werkbezoek aan het Belgische Arlon (Aarlen). De aanleiding voor het werkbezoek is het initiatief van twee projectontwikkelaars die een winkelcentrum willen bouwen op het Weerter bedrijventerrein Kampershoek-Noord. Over dit plan is ongerustheid ontstaan bij de Weerter winkeliers.

Lees verder

U bent hier