h

N280

27 april 2016

SP: aandacht houden voor verbeteren spoorwegovergang Roermondseweg

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De gemeente Weert bevestigde vandaag nogmaals dat de plannen voor verbreding van de N280 en de daarbij behorende kap van 408 bomen langs de weg van de baan zijn. Maar deze verder verstandige beslissing heeft blijkbaar wel tot gevolg dat een brug of een tunnel ter vervanging van de spoorwegovergang bij Weert er voorlopig ook niet meer inzit. De SP vindt dat jammer en vreemd.

Lees verder
23 juni 2015

Kap bomen Roermondseweg zo goed als van de baan

Foto: Nico van den Bent

In een brief van Gedeputeerde Geurts aan de Limburgse Provinciale Staten en de Weerter gemeenteraad wordt voorgesteld om de Roermondseweg in Weert niet te verbreden en daarom ook de vierhonderd bomen langs de weg niet te kappen. Deze kap waartegen de SP zich fel verzet heeft lijkt daarmee dan ook zo goed als van de baan.

Lees verder
21 mei 2015

´Onzin om hier de zaag in te zetten´

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Verontwaardiging bij SP-Statenleden Bram Schaminée en Peter Visser die gisteravond kwamen kijken naar de bomen langs de Roermondseweg in Weert. Samen met Weerter SP fractievoorzitter Jeroen Goubet, commissielid Nico van den Bent en een aantal jongeren van ROOD werd een korte wandeling langs de N280 gemaakt.

Lees verder
19 mei 2015

Ook college van B&W wil geen bomenkap

Foto: Nico van den Bent

In de commissievergadering Ruimte afgelopen dinsdag vroeg SP-commissielid Nico van den Bent om het onderwerp 'bomenkap N280' op de agenda te zetten. ook D66 stelde vragen aan het college. de reactie was duidelijk.

Lees verder
17 mei 2015

SP Statenleden brengen bezoek aan N280

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

SP Statenleden Bram Schaminée en Peter Visser zullen aanstaande woensdag een werkbezoek aan Weert brengen. Ze willen de bomen langs de Roermondseweg waarvoor de zaag dreigt graag met eigen ogen bekijken.

Lees verder
14 mei 2015

Politie maakt einde aan protestactie SP-jongeren tegen bomenkap N280

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

ROOD, de jongerenorganisatie van de Weerter SP voerde vandaag onaangekondigd actie tegen het kappen van de 400 bomen langs de Roermondseweg. Door zelfgemaakte protestborden aan de bomen te bevestigen wilden ze de aandacht op de belachelijke kapplannen van de provincie vestigen. Het duurde echter niet lang voordat de politie verscheen.

Lees verder
12 mei 2015

Statenfractie stelt vragen over bomenkap N280

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De provinciale SP heeft aan de Gedeputeerde Staten van Limburg (het provinciebestuur) vragen gesteld over de voorgenomen bomenkap langs de Roermondseweg in Weert. Dit plan van de provincie kwam onlangs als een complete verassing omdat in eerdere verbeteringsplannen voor de weg de bomen konden blijven staan. In navolging van de Weerter politiek wil de provinciale SP nu dus ook duidelijkheid.

Lees verder
7 mei 2015

SP geschokt over bomenkap Roermondseweg

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De SP is geschokt over de plotseling aangekondigde kap van maarliefst 400 bomen langs de Roermondseweg. De provincie wil de Roermondseweg vanaf volgens jaar opknappen maar in tegenstelling tot in de tot nu toe gepresenteerde plannen moeten alle bomen weg. Onacceptabel. D66 stelde deze week al vragen aan het Weerter college van B&W. De SP heeft het verschrikkelijke plan meteen onder de aandacht gebracht van de SP Limburg en haar kersverse gedeputeerden.

Lees verder
27 november 2014

Lang gekoesterde wens in vervulling: brug of tunnel spoorwegovergang Roermondseweg

De spoorwegovergang Roermondseweg ten oosten van Weert wordt vervangen door een brug of een tunnel. Gesprekken tussen de Provincie en spoorbeheerder Prorail zijn bijna afgerond. Een zogenaamde ‘ongelijkvloerse kruising’ is wat de SP betreft het belangrijkste onderdeel van de verbeteringen aan de N280 in Weert.

Lees verder
19 april 2012

Raad en college onderstrepen SP-doelstellingen verbeteren Roermondseweg

Spoorwegovergang RoermondsewegIn de raadsvergadering woensdag werd er nogmaals gesproken over de provinciale weg N280, de Roermondseweg in Weert. De provincie staat op het punt om een definitief besluit te nemen over de weg tussen Weert en Roermond. Weert heeft daarom op verzoek een ´wensenlijstje´ opgesteld over wat het wel en niet wil met de weg zou moeten gebeuren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier