h

SP Statenleden brengen bezoek aan N280

17 mei 2015

SP Statenleden brengen bezoek aan N280

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

SP Statenleden Bram Schaminée en Peter Visser zullen aanstaande woensdag een werkbezoek aan Weert brengen. Ze willen de bomen langs de Roermondseweg waarvoor de zaag dreigt graag met eigen ogen bekijken.

De SP in de Provinciale Staten stelde begin deze week vragen over de bomenkap aan het provinciebestuur. Ze is het hier net als de Weerter SP niet mee eens.

Bram Schaminée is sinds kort fractievoorzitter maar houdt zich in de Staten ook bezig met zaken die verkeer en vervoer, en dus ook provinciale wegen zoals de N280 aangaan. Peter Visser heeft natuur en milieu onder zijn hoede. Hij bezocht de N280 in 2007 ook al toen de SP verschillende wandelingen in die omgeving organiseerde. Er bestonden toen plannen om een deel van de N280 geheel te verleggen langs het kwetsbare natuurgebied de Moeselpeel. Die plannen werden met success tegen gehouden.

De Statenleden zullen vanaf 19.30 uur rondgeleid worden door Weerter SP-fractievoorzitter Jeroen Goubet. Startpunt is de parkeerplaats van wegrestaurant De Tos. Belangstellenden zijn welkom.

U bent hier