h

Dorpsdossier Stramproy

3 maart 2018

Veer zeen auch in Rooy!

Foto: SP Weert / www.weert.sp.nl

In de gemeente Weert gaat het vaak over ‘de stad’. Maar de vijf dorpen die in het prachtige groene buitengebied eromheen liggen horen er net zo goed bij! En de SP zet zich ook voor de dorpen in.

Lees verder
1 november 2017

Stramproyenaren blij met actie bushalte SP

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Eind vorige week stonden enkele SP'ers in alle vroegte bij de bushalte aan de Julianastraat in Stramproy om goed nieuws te brengen. Er komen meer fietsenrekken bij de bushalte en  waarschijnlijk komt er ook een groter bushokje.

Lees verder
15 oktober 2017

Meer fietsenrekken en waarschijnlijk groter bushokje in Stramproy

Foto: Nico van den Bent

Naar aanleiding van vragen van de SP komen er meer fietsenrekken bij de bushalte aan de Julianastraat in Stramproy. Ook wordt er nog overleg gevoerd met de eigenaar van het bushokje of het mogelijk is een groter hokje te plaatsen. De SP stelde deze zaken vorige maand in de commissievergadering Ruimte aan de orde.

Lees verder
2 februari 2013

Dependance burgerzaken Stramproy blijft open.

Het wel of niet openhouden van de dependance van de afdeling burgerzaken van de gemeente in Stramproy leidde eerder deze week opnieuw tot een lange discussie in de gemeenteraad. Het steunpunt zou dicht gaan, maar een meerderheid stak daar opnieuw een stokje voor.

Lees verder
16 augustus 2011

SP-voorjaarsbrief 2011: speciaal voor Stramproy

SP-raadslid Jan Tak heeft dit voorjaar voor de bewoners van elk dorp en elke wijk in de gemeente Weert een brief gemaakt. Daarvoor is een selectie gemaakt uit de activiteiten van de SP in die wijk. Ook is een overzicht opgenomen van enkele stemmingen in de gemeenteraad. SP-voorzitter Jeroen Goubet: "De bedoeling is om mensen eenvoudig te informeren over het stemgedrag van hun favoriete partij. Rond de verkiezingen worden mensen doodgegooid met deze informatie, wij willen de mensen ook als er geen verkiezingen zijn betrekken bij de politiek."

Lees verder
23 januari 2007

Hondenvoorzieningen wél nodig in Stramproy!

Waar zijn de hondenvoorzieningen ?‘Hondenvoorzieningen niet nodig in Stramproy’.Dat was het antwoord van de gemeente op SP vragen over dit onderwerp. De gemeente zegt, duidend op Stramroy en de overige Weerter kerkdorpen; “deze plaatsen zijn ruimtelijk gelegen en er zijn voldoende mogelijkheden om een hond uit te laten”.Voor de SP was dit voldoende aanleiding om vorig jaar de mening te gaan peilen onder de burgers van Stramproy.

Lees verder
23 oktober 2006

SP start enquete over hondenvoorzieningen in Stramproy

Waar zijn de hondenvoorzieningen ? Bij een rondgang van de SP afgelopen zomer door het dorp werden onder andere opmerkingen gehoord over de hondenbelasting. In de oude gemeente Stramproy werd geen hondenbelasting geheven, sinds enkele jaren moet aan de gemeente Weert wél betaald worden.

Lees verder
6 augustus 2006

SP informeert bewoners Stramproy

StramproyVoor de zomervakantie en het WK-voetbal bracht een groep SP-leden een bezoek aan Stramproy. Huis-aan-huis belden zij bij bewoners aan om een praatje te maken en te horen wat er leeft. Conclusie: Stramproy mag trots zijn op haar dorp. Naar aanleiding van de rondgang heeft de SP de Stramproyenaren gïnformeerd over enkele onderwerpen.

Lees verder
10 mei 2003

Initiatiefvoorstel SP en D66 status wijk- en dorpsraden

De wijk- en dorpsraden hebben een onduidelijke status. Dat is voor de wijk- en dorpsraden, maar ook voor de contacten met gemeente, burgers en organisaties niet wenselijk. Soms wordt nagelaten de wijkraad om advies te vragen of te informeren. De SP en D66 stelden gezamenlijk een initiatiefvoorstel op.

Lees verder

U bent hier