h

Hondenvoorzieningen wél nodig in Stramproy!

23 januari 2007

Hondenvoorzieningen wél nodig in Stramproy!

Waar zijn de hondenvoorzieningen ?‘Hondenvoorzieningen niet nodig in Stramproy’.Dat was het antwoord van de gemeente op SP vragen over dit onderwerp. De gemeente zegt, duidend op Stramroy en de overige Weerter kerkdorpen; “deze plaatsen zijn ruimtelijk gelegen en er zijn voldoende mogelijkheden om een hond uit te laten”.Voor de SP was dit voldoende aanleiding om vorig jaar de mening te gaan peilen onder de burgers van Stramproy.

Uit de drieënveertig terug ontvangen enquêteformulieren blijkt duidelijk dat 77% last heeft van de hondendrollen op stoep en ook op paden in het buitengebied. Van de inzenders vindt 56% dat de gemeente verantwoordelijk is om voorzieningen te treffen, immers men betaald niet voor niets hondenbelasting. Indertijd, toen Stamroy nog een zelfstandige gemeente was, werd er geen hondenbelasting geheven.

In de kern van Weert kunnen honden met hun eigenaren wel naar het hondentoilet, dus waarom niet in Stramroy waar een gelijk bedrag aan hondenbelasting wordt betaald.
Vanwaar dit verschil in benadering van deze problematiek?

De SP wil antwoord van de gemeente op haar bevindingen

SP start enquete over hondenvoorzieningen in Stramproy

U bent hier